Szekrény az Auchanból

Intő jel kellett volna legyen, ami a tévével történt. Pár hete vettünk ugyanis egy tévét a szigetszentmiklósi Auchanban. Arra, hogy az eladó a tévét kihozza a raktárból, fél órát kellett várni. A tévét otthon hibásnak ítéltük, ezért visszavittük. A vevőszolgálattól elküldtek minket a műszaki osztályra, ahol 40 percet kellett várnunk, hogy a kolléga ráérjen. De visszakaptuk a pénzt – anélkül, hogy az eladó érdemben elismerte volna, hogy a tévé rossz. Választottunk egy másik típust, majd ismét negyedórát vártunk, hogy az úr a raktárból kihozza.

Na, tegnap vettünk egy szekrényt ugyanott. Hazacipeltük, szétkaptam a csomagolást, és akkor vettem észre, hogy amit elhoztunk, persze a teljes vételárat kifizetve, az csak a szekrény fele, csak az „A” csomag, a „B” csomagot ott hagytuk.

Visszamentünk az áruházba, és a vevőszolgálaton elmondtuk, mi a probléma. Ott elmesélték, hogy aznap mi vagyunk a harmadikak ezzel a gonddal. Mondtuk, hogy bizonyára ott lesz még a szekrény másik fele, a „B” csomag, elkérnénk azt is, ha lehet. Az eladótérben nem volt, ezért felhívták a bútoros részleg eladóját, aki tíz perccel azelőtt, fél háromkor eltávozott, de az nem emlékezett rá, hogy egy „B” csomagot visszavitt volna a raktárba.

Javasoltam, hogy mégis nézzék meg a raktárban, valahol lennie kell, negyedóra alatt meg is nézték, nem találták. Én nem tudom, milyen lehet az Auchan raktárja belülről, hogy se a hetven centis tévéket, se a két méteres szekrényeket nem találják benne.

Azt kérték, hogy vigyük vissza a szekrényt, mármint a fél szekrényt. Visszavittük, persze szanaszét szedve, esőtől áztatva, vissza is kaptuk a pénzt. A tegnapi eset alapján bárki megtehetné, hogy vesz kettő szekrényt, és az egyikből az „A” részt viszi vissza, a másikból a „B”-t, visszakapja mindkét összeget, és kap ingyen egy szekrényt.

Mi viszont vettünk egy másik, ugyanolyan szekrényt, amelynek immár mindkét részét elhoztuk. Egyébként nem volt igazunk, amikor reklamáltunk: fel volt tüntetve, hogy a csomag két részből áll. Na nem az árcédulán vagy a minta tetején, vagy bármilyen észrevehető helyen, nem, a nejlon legvégén volt egy matricán, 8 pontos betűkkel.

A végeredmény tehát három autóút az áruházba, egy klassz szekrény, a miklósi Auchanban pedig egy szétszedett „A” rész, és egy, a raktárban egy kallódó „B” rész. Édesapám sietett, és ezért nem engedte, hogy a helyszínen írjak nekik gratuláló levelet az Ötletek Ládájába, úgyhogy ezúton szeretném megtenni.

A szekrény összeállítása

Szüleim mondták, hogy ne kezdjük el mi összerakni, majd csak ha lesz segítség. Én viszont azt gondoltam, értelmes, felnőtt emberek vagyunk, csak megbirkózunk már egy szekrénnyel. Ezt gondoltam fél ötkor. Ezután este fél tizenegyig megállás nélkül szereltünk, és tényleg, majdnem kész is lett. A szekrény a helyén, rajta a tévé, a magnó, és már az ágyból néztük, amint Stohl „Faszfej” András elkiabálta, hogy Czenéék nyertek. Én mondjuk nem nagyon néztem a műsort, csak Noémi, de azért gratulálok nekik is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük