Valheim-tippek: Mistland

Végigjátszottam a Valheimet (értsd: legyőztem a Queent) a harmadik karakterrel is, és még mindig nem untam rá erre a játékra!

Néhány tipp a Mistlandhez. Mindenki alapvető tanácsa, hogy staminában erős kaját fogyassz, hogy meg tudd mászni a hegyeket. Szerintem ez tévedés: a hegyek többsége túl meredek, túl nehéz folyton keresztülmászni rajtuk, főleg akkor nem, ha menekülni kell és pánikban vagy.

Először is a Plains felől közelíts, ahová vissza tudsz majd menekülni szükség esetén. A Gjall és a Seekerek oda is követni fognak, de ha ki is nyírnak, a Plainsről már vissza tudod szerezni a felszerelésed. És van egy halvány esély, hogy a Plains lényei elterelik a figyelmüket, és amíg egymással harcolnak, megmenekülhetsz.

A Mistlanden pedig maradj a sziklák közötti ösvényeken. Egyrészt, ezek minden lényeges helyre elvezetnek, nem fogsz lemaradni semmiről, másrészt el tudsz rajtuk menekülni, ha kell. A bejárható ösvényeket (az egyenesek végpontjait) mindig jelöld meg a térképen, hogy ne tévedj el.

Ezután mindig keress egy következő Dverg tornyot, szintén azért, hogy oda is vissza tudj menekülni. A dvergek a védelmezőid, mindenkit kinyírnak majd, aki üldöz téged. A dverg tornyokhoz közel kell a portálokat is lerakni (olyan közel, ahogy a Ward engedi).

Dverg toronyban a Valheim játékban

Ezzel a módszerrel térképezd fel lassan a Mistlandet. A cél a Refined eitr előállítása, ehhez három dologra lesz szükséged:

  • Sap: a Dvergr extractor birtokában kicsit kézműveskedni kell (a közeli Plainsen!): vasat tudsz szerezni a Mistlanden elhagyott fegyverekből, black metalt a fulingokból, aztán építs kohót, majd black forge-ot, így tudsz Sap Extractort rakni a misztikusan fénylő gyökerekre. Persze az is jó, ha odahajózol a Black metallal, csak unalmasabb.
  • Black core: a helyi kriptákban (Infested Mines) van belőlük. Padded armorban, vagyis a Plains-szintű shieldben még vicces lesz bemenni, de nincs más lehetőséged.
  • Soft tissue: a Giant remains – bone fejrészében, tehát a koponyában van mindig ~60 darab körül (sokszor lent a földben). A dvergek kis ládáiból is kijön 1-2, meg a dvergekből magukból is, ha meghalnak, de emiatt semmiképpen sem éri meg megtámadni őket, harcostársként sokkal többet érnek.

Kajából szerintem healthre érdemes gyúrni, fegyverből pedig közelharchoz nekem a sword + shield (black metal, majd Mistwalker és Carapace shield) vált be. Később az egész játék egyik legnagyobb megfejtése lesz a Staff of embers, amivel távoli ellenfélnek is nagyot oda tudsz végre durrantani (távol lehet maradni a Seekerektől).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük