Stökiék podcastje CoVboy-jal

Nem szeretem a podcastokat, interjúkat is ritkán nézek meg, nincsenek az életemben órák arra, hogy mások beszélgetését hallgassam. Szerintem akinek értékes mondanivalója van, az írja le, sokkal gyorsabban és egyszerűbben befogadható.

A Commodore VIlág 23. számának címlapjaStöki viszont egyrészt CoVboyt(!!!) interjúvolta meg hosszasan, másrészt chaten nagyon kedvesen külön értesített erről az IDDQD epizódról, úgyhogy alig két hónap elteltével rászántam az időt és meghallgattam. Mondjuk megérte, Kiss „CoVboy” Lászlónak tényleg nagyon szórakoztató stílusa van, nagy röhögések voltak az adásban is, és én is sokat röhögtem közben.

Nyújtott néhány érdekes új információt az adás, például ráébredtem, hogy Kiss Laci életéből a Commodore Világ újság írása és szerkesztése csak egy relatíve rövid időszak, 2-3 év volt. Az is érdekes volt, hogy a tulajdonosi és alkalmazotti szerepeket nem választották el: a két tulajdonos működtette azt újságot, aztán a hasznot felezték. Csakhogy CoVboy, aki akkoriban huszonvalahány éves lehetett, az újságkészítéssel túlterhelte magát: egyedül írta és szerkesztette a magazint, plusz intézte a kapcsolattartást az olvasókkal, és ez hosszútávon nem volt fenntartható.

Ami nem volt jó a podcast beszélgetésben, hogy nem volt elég koncentrált. A LSI-s bevezető nyilván fontos, és egyébként érdekes is volt. Ezután viszont a sok sztori a katonaságról vagy a kutyáról vicces volt – Kiss László azonban a Commodore Világ szerkesztőjeként érdekes interjúalany, jobban kellett volna orientálni őt, hogy arról beszéljen. Főleg, hogy csomó kérdés, ami szerintem fontos lett volna, nem hangzott el. Például

  • hogyan érintette őt a siker és a népszerűség? Hogyan tudta ezeket huszonévesen feldolgozni?
  • miért rejtőzködött mindig?
  • nem ment-e a színvonal rovására, hogy egyedül írta tele az újságot?
  • mennyire volt kimerítő, hogy évekig folyamatosan számítógépes játékokról kellett írnia?
  • hogyan lehet ebben megújulni?
  • gondolt-e arra, hogy bármilyen más újságírói műfajban kipróbálja magát?
  • mit csinálna ma már másképp?

Megannyi kérdés – ha lesz 2024-es folytatása az interjúnak (van egy ilyen ígéret), ezekre vissza kellene térni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük