tomorrow magazin, CoVboy interjúval

Pollner is foglalkozott már a tomorrow magazinnal, ami után én egyértelműen csak a CoVboy-interjú miatt vettem meg az újságot. De ha már megvettem, végiglapoztam: unalmas, semmitmondó cikkek tömkelege, és iszonyatos mennyiségű elpazarolt felület van benne. Száz oldalas a magazin, de az érdemi tartalom elférne mondjuk harmincon, a web 2.0-ról szóló nyolc oldalon például minden másodikon csak egy darab hétköznapi fotó van (flakon, arc, konzerv, ismeretlen gyümölcs).

Maguk a cikkek sem jobbak: érdektelen bevezető, máshol már olvasott hírek hat oldalon, ismert honlapok érdektelen bemutatói, érdektelen tudósítás egy érdektelen konferenciáról, drága hájtek eszközök. Két cikk témája az lett volna, milyen rockkoncertet nézni PlayStation-ön, de erről semmi sem derül ki, csak az együttesekért rajong a szerző. A mélypont az a két oldal, amelyikben buborékok szólnak arról: melyik munkatárs melyik csapatnak szurkol a vébén. Kit érdekel?

Van még egy cikk a katonai védőruhákról, focivébé, játékteszt, filmkritika, ezek nem rosszak, de ilyen cikkek vannak más újságokban is. Érezhető, hogy a sablonok mellé keresnének új, érdekes, kettőpontnullás témákat, de ezekről papíron nehéz újdonságot kitalálni. A Commodore Világ annak idején érdekes volt azoknak is, akiknek nem volt számítógépük, például nekem, mert a játékleírás műfaját új módon közelítették meg, ami önmagában is szórakoztató volt. Vagy az Internet Kalauz, amely megelőzte a korát: a netikettről vagy webes történésekről és technikákról akkor még nem volt elérhető érdemi, magyar nyelvű információ.

Itt viszont nyoma sincs sem újfajta megközelítésnek, sem új információknak, vannak viszont amatőr hibák, mint az üzengetés a haveroknak és az unalmas felütések („Nos, ismét itt vagyunk, és múlt havi fenyegetésünket beváltva ismét csak az „okos” ruhák kerülnek terítékre…”).

Ezzel el is értünk az utolsó két oldalon közölt interjúhoz. Trychydts definíciója szerint „interjút egy lap akkor közöl, ha ténylegesen szükség van arra, hogy a válaszadó személyisége a cikkben megjelenjen.” Itt viszont nincs cikk, nincs téma, amelyben CoVboy személyisége megjelenhetne. Van egy fotó(!), ami klassz, de ezen kívül csak Kiss László kivonatos életrajzát olvashatjuk párbeszéd formájában, a CoVboy-legendáról alig van szó és nem is tesznek hozzá semmit.

A bejegyzéshez szerettem volna illusztrációként a címlapot iderakni, de a tomorrow honlapján még csak az előző szám megjelenését hirdetik, a szerkesztőségi blog utolsó bejegyzése pedig májusi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük