Útmutató okoskarkötő választásához

Tobzódunk az okoskarkötőkben: Noémi lecserélte az övét, mert rossz volt, Zsófi kért egyet a születésnapjára, Dóri pedig lenyúlta az enyémet, úgyhogy én is kaptam újat. Most négyen négyféle okoskarkötőt hordunk, így teljes áttekintést tudok adni a lehetőségekről.

A kicsik: Samsung Galaxy Fit e / Honor Band 4 running

Noémi vékonyabb kezére mini okoskarkötőt vettünk. A fenti kettőben közös, hogy nem színes a kijelzőjük és funkcionalitásban is elmaradnak a nagyobb társaiktól. De számolják a lépéseket, mérik az alvást, jelzik az üzenet érkezését, tehát az alapokat ugyanúgy tudják.

A különbség, hogy a Samsung egy fos, teljesen rossz típus. Kb. egy hónap után mindegyik példány elkezd automatikusan újraindulni, és mielőtt betöltődne, ismét újraindul és így tovább pörög. Ebből a ciklusból még ki lehet hozni, de ezután elveszíti a kapcsolatot a telefonnal és soha többé nem fogod tudni használni. 6 (hat!!!) példányt vittünk vissza a Samsung bemutatóterembe, mire nem kicserélték, hanem visszaadták a pénzt. Kerüld el messziről!

Vettünk inkább Honor Band 4 running típust Noéminek, lényegében ugyanolyan, ugyanazt tudja, viszont megbízhatóan működik.

A nagyok: Xiaomi Mi Band 4 / Huawei Band 4 / Samsung Galaxy Fit 2

Mindegyiknek kb. 1″-os a kijelzője, színes, pulzust mér, időjárást mutat, zenét vezérelhetsz vele,  és az üzeneteket nem csak az app ikonjával (SMS/Messenger/Viber/…) jelzi, hanem konkrétan kiírja a képernyőre.

A Xiaomi Mi Band 4 egy kissé bumszli, ezért női, illetve gyerek kézre kevésbé illik – mondjuk ehhez képest a hatéves Dóri és sok nő is simán hordja. A másik kettő jobban ráfekszik a kézre. A Xiaomi különlegessége, hogy saját képet, akár fotót is ki tudsz rakni a képernyőre. Azt is tapasztalatból tudom, hogy kb. elpusztíthatatlan (lehet, hogy a másik kettő is, de még nincsenek meg régóta). Hátránya viszont, hogy töltéshez az órát ki kell pattintani a helyéről.

A három közül szerintem a Samsung Galaxy Fit 2 a jó választás a quick reply miatt: előre bekészített szövegek közül választva közvetlenül az óráról is válaszolni lehet üzenetekre. Amíg a Xiaomi volt az enyém, mindig zavart, hogy az üzenetet el tudom olvasni az órán, de ha válaszolni akarok, elő kell venni és fel kell oldani a telefont, tök macera csak azért, hogy egy „OK”-t  visszaküldjek. Ezt most már közvetlenül az órán is meg tudom tenni. Szintén csak a Samsung tudja kirakni a naptárt – csak a következő 1 eseményt írja ki, de ez is valami. Szintén csak a Samsungot nem kell szétszedni töltéshez. Továbbá a Samsung szoftver a legjobb fej, minden apró mozgásért megdicsér. Beadom a csajokat az iskolába és hazajövök – kiváló edzés! Elmegyek a boltba egy rendelésért – csak így tovább! Sőt, futásnál mér „fordulatszámot”, hogy hányat lépek 1 perc alatt – ki hitte volna, hogy átlagosan 148-at…

A Samsung óraszámlapjai viszont bénák, én maradtam is a legegyszerűbbnél. Abban is béna a Samsung, hogy két külön applikáció kell hozzá a telefonon: a Wearable kezeli az órát, de a Health tárolja az adatokat hosszabb távon.

A Huawei kb. a középút, egyik felsorolt különlegességet sem tudja, viszont ennek az alakja illik a legjobban a gyerekkézre – Zsófi éjjel-nappal hordja…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük