Keresek egy könyvet

Volt egy könyvem, amiben humoros, morbid novellák voltak, és hónapok óta motoszkál a fejemben, hogy újra el akarom olvasni, de itthon sehol sem találom. Csak kettőre emlékszem a sztorik közül, az egyikben a főhős egy megbüdösödött sajtot örököl egy elhunyt rokonától. Meg akar szabadulni tőle, mert a szomszédok feljelentik a sajt büdössége miatt. A vonaton, amin szállítja, kiürül miatta először a fülke, majd az egész kocsi. Bedobja a tengerbe, amitől kipusztulnak a környéken a halak, végül gyógyüdülőket telepítenek oda a különleges hatású levegő miatt. A másik történetben a szerző feltalálja a spanyolviaszt, de azt a sztorit akkor még nem értettem, és mivel nem tudom felidézni, természetesen még ma sem értem.

3 thoughts on “Keresek egy könyvet

 • Pingback: Régi blogbejegyzések « Ha érdekel, mi újság van velem

 • 2010. április 15. csütörtök at 15:30
  Permalink

  Szerintem kevered a dolgokat 🙂

  Ez a történet, ebben a formában, ahogy itt rekonstruálod, a Három ember egy csónakban című regényben van leírva, amiben nem morbid novellák vannak és a másik történet sincs benne. Egy egészen hasonló történetet Mark Twain is feldolgozott, de az egy egészen vékonyka kötetben volt csak benne, és magyarul nem is akadt a kezembe.

  Reply
 • 2010. április 15. csütörtök at 18:50
  Permalink

  Na jó, akkor ennek most már utána fogok járni. Rémlik, hogy a szerző Jerome K. Jerome, valószínűleg tőle volt egy gyűjtemény, a Wikipedia is azt írja, hogy megjelentek tőle gyűjtemények. Az tuti, hogy önálló történetek voltak és a sajtos is benne volt. Mark Twaint már akkor is túl jól ismertem ahhoz, hogy keverjem, tehát nem ő volt. Meg fogom nézni a könyvtárban.

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.