George R. R. Martin: Trónok harca

George R. R. Martin: Trónok harcaVilágra szóló hype, szimpatikus szerző, a fantasy stílusnak is akartam adni egy esélyt… De közel sem olyan nagy szám, mint amilyen híre van. Végeláthatatlanul hömpölygő lovagkori mese, nagyúri családok ölik egymást a hatalomért, és a végén majd gondolom az egyik győzni fog, esetleg összefognak, hogy legyőzzék az északról támadó rejtélyes, földöntúli veszedelmet. Az átfogó sztori nem igazán nyert meg, nem különösebben izgat, hogy Stark vagy Lannister, csak Brannek és a sárkány csajnak szurkolok belőle.

Tény viszont, hogy minden egyes fejezet tartalmaz valamilyen drámát. Az erőszak és a szex sincs megkerülve, a szereplők is életszerűek, úgyhogy George R. R. Martin nem csak jó arc, de valóban zseni. Az egyetlen hiányzó elem a humor, több mint háromszáz oldal telt el, mire volt a könyvben egy poén.

Az viszont rémisztő, hány ezer oldal van még hátra: négy további rész jelent meg, és vannak mellé kisregények, illetve nemrég jelent meg egy hatalmas album is, festményekkel és további történetekkel… Nem mintha nem érnék rá, de még nem döntöttem el, hogy megér-e ennyit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük