Évértékelés 2014

Főleg Dóriról szólt az év, természetesen, kétgyerekes szülők lettünk, két szép, kedves és okos kislány szülei. Emiatt egyben itthon ülős volt az év, főleg Noéminek, de folyamatosan tervezgetjük, hová utazunk majd, ha a gyerekektől vagy a gyerekekkel lehetséges lesz. A munka is jól ment – 2010-et annak idején életem legjobb évének hívtam, de azóta csak egyre jobb éveink voltak. Az esküvő-temetés arány 1:0 volt, Anitáéknak köszönhetően, és volt két keresztelő is (Brigié és Dórié).

74 könyvet olvastam el az idén, darabszámban ez visszaesés, de leginkább a Veszett világ volt az oka, amit egy hónapig rágtam és az év meghatározó olvasmánya volt. De sok más jó könyv volt még, Stephen Kingtől a Minden sötét, csillag sehol és a Joyland, az Expanse-sorozat első két része, a Suttogó koponya, az Arany cimbalom, a Lázadási hangjai… Moziba ritkán jutottunk el, úgyhogy legjobb filmet nem hirdetek, megnéztem viszont a teljes The Office sorozatot harmadszor is, most végig angolul, zseniális volt. Idén hirdetek az Év Slágere díjat is: a Jégvarázsból a Love is an open doort annyit hallgattuk Zsófival, hogy nekem is megtetszett és állandóan ez járt az eszemben. Ide a blogba is beraktam már kétszer két különböző verzióját, most berakom az eredetit is a filmből:

Célkitűzések

Tizenöt könyvet olvastam el angolul, eggyel többet, mint tavaly (12 volt a cél), és 233 kilométert futottam, eggyel többet, mint 2012-ben (ez volt a cél). Ez utóbbi persze eléggé ki lett számolva: szeptember végén 193-nál jártam, onnan már kissé nyögvenyelősen jött össze a maradék, december 5-én például már egyáltalán nem voltam annyira lelkes a hátralevő 9 kilométertől (de azért megvolt!).

A fogyókúra sajnos idén sem jött össze, decemberben sem. Azt mondják, nem azt kell megfogadni, hogy mit nem csinálok, hanem hogy mit igen. Na most 2014-ben átlagosan minden hatodik napon sportoltam, ezt jó lenne heti kettőre emelni, ami úgy lenne lehetséges, ha reggelente is elmennék néha futni, ez két közeli ismerősömnek is jól működik. Hetente kétszer sportolni, az éves szinten kb. száz alkalom, úgyhogy a két cél 2015-re:

  • Legalább száz napon sportolni, illetve tegyük még hozzá:
  • Legalább száz napon teljesen betartani a paleo/update elveket (no liszt, no cukor).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük