Évértékelés 2017.

Egészségügyi szempontból 2017 a Kéztörések Éve volt: eltört a keze Dórinak, anyukámnak, Noémi édesanyjának, Noémi nagymamájának, valamint Noémi unokatesója feleségének is… Mindegyikük keze az életkoruknak megfelelően gyógyult, Dórié például két hét alatt teljesen, a nagymamák keze viszont azóta sem a régi.

Temetés szerencsére egy sem volt, esküvő viszont lett egy év végére, plusz született négy kisbaba is az ismeretségi körünkben. Munkahelyek, iskola, semmi változás, Dóri viszont sikeres érettségi vizsgát követően továbblépett bölcsődéből az óvodába.

Vettünk új Kindle-t és új autót. A Kindle sárga képernyője nyilván nem javult ki azóta, de együtt tudok élni vele, az autó viszont szerencsére kifogástalanul működik. Egyszer jelzett problémát a motorban, Noémi akkor el sem tudta indítani, és sajnos tréler vitte el az alig két hetes új autónkat… A szervizben megállapították, hogy semmi baja – én viszont gyanítom, hogy öntöttek hozzá plusz motorolajat, mert a Suzuki gyár legendásan sóher az új autókhoz adott adalékokkal, valószínűleg az olaj volt benne kevés. Azóta tényleg semmi baja, jövünk-megyünk vele gond nélkül, és a fenti kaland sem került egy fillérünkbe se.

Voltunk idén egy hosszú hétvégét Párizsban, és négyszer voltunk az Operettben. Az utolsó Fame előadás úgy tűnt, olyan régen volt már – itt visszanézve látom, hogy tulajdonképpen csak idén májusban. Megvolt az Operaház Fantomja is a Madáchban, illetve az új Star Wars az IMAX-ben.

Irodalmi téren George R. R. Martin-évet tartottam: kiolvastam újra a Trónok harca-sorozat meglevő öt részét, végig angolul, és így másodszorra már sokkal jobban értettem az összefüggéseket, különösen az ötödik részben. Plusz két Wild Cards-részt olvastam el (amit szintén GRRM szerkesztett): a legelsőt és a legutolsót (huszonnegyediket), mert ezekből kaptam recenziós példányt. Közben megkaptam a szintén magyarul kiadott 18. részt is, de 2017-ben még nem olvastam el (az lesz az első idén).

A Trónok harcán kívül a legjobban Böszörményi Gyula Ambrózy báró-sorozata tetszett, valamint Jenna Fischer (~Pam az Office-ból) útmutatója a színészi pályához. Darabszámra 44 darab elolvasott könyv az eredmény, ez nem olyan sok, de mivel a Trónok harca is iszonyatosan hosszú volt, plusz négy antológiát is kiolvastam angolul, karakterben számítva idén sem olvastam kevesebbet, mint eddig.

Elkezdtem újra kenuzni, ez szuper volt, viszont teljesen abbahagytam a futást és a ping-pongot, ez gáz. Jövőre futni, kenuzni és úszni is kellene járnom, plusz lefogyni vagy húsz kilót, szokás szerint…

Az Év Fotójának pedig ezt választottam:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük