Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban (zene.hu)

A hat, más zenekarokból is ismert zenészből álló, ABBA Tribute Show nevű csapat adott koncertet az Akvárium klubban február 1-jén.

A buli részben hasonlított a (szintén fantáziadús nevű) Tribute to ABBA zenekar tavaly márciusi Aréna-koncertjére: mindkét csapat az ABBA dalait játssza élő zenekarral, az eredeti előadókhoz hasonló kinézettel és hangzással. De a két tribute-banda között rengeteg a különbség: a svéd zenekar szinte világsztárként, az egyik leghíresebb ilyen együttesként érkezett Budapestre, a magyar csapat pedig még csak másfél éve alakult, sokkal fiatalabb zenészekből, és ez volt az első önálló budapesti koncertjük.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Szatmári Péter (@szpeti78) által megosztott bejegyzés

Az eltérő színhely is teljesen másfajta bulit eredményezett: az Akvárium bensőségesebb, egyben lazább hangulatú hely, mint a tízezer fős Aréna, a zenészek személyesen is üdvözölni tudtak egy-egy rokont, tánctanárt vagy barátot… Ráadásul itt szó sem lehetett udvarias üldögélésről: kezdettől fogva mindenki táncolt, bulizott és énekelt.

A legnagyobb ABBA slágerek hangzottak el – ha jól számoltam, az első Mamma mia film teljes zenei anyaga megvolt. A két frontember Kaj Bernadett és Paku Patrícia énekesnők – a fiú csapattagoknak jóval kevesebb reflektorfény jutott. Sőt, néhány dalban (The Winner Takes it All, Waterloo) Zdroba Patrik, az X-Faktor döntőse volt a zenekar vendége.

Különösebb megfejtést persze nem tudtak hozzátenni az ABBA-jelenséghez: kitűnő dalok, jó hangulat és sok tánc jellemezte a másfél órás műsort, a fiatal együttest pedig reméljük, hogy sokszor láthatjuk még. A Facebookon értesülhetsz a zenekar további fellépéseiről csakúgy, mint az Akvárium klubban rendezett, soron következő koncertekről is.

zene.hu, 2020. február 4.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük