Guido és Mauricio de Angelis koncert az Arénában (zene.hu)

Jótékonysági árveréssel egybekötött koncertet adott tegnap este a Bud Spencer-Terence Hill filmek zenéjéről ismert testvérpár a Papp László Arénában, ahol a Sandokant játszó Kabir Bedi is megjelent.

Majdnem telt ház fogadta az immár rutinosan Magyarországra járó olasz testvérpárt, a koncert előtt már egy órával is hosszasan kígyózott a sor a kapuk előtt. Rögtön a legelső dalok között ott voltak a magyar közönség kedvencei is, a Banános Joe, Piedone, a Seriff az égből és az Akit Bulldózernek hívtak című filmek zenéje. A műsort a háttérben egy óriási videófalon animációk és videóbejátszások kísérték, ezekre több példát is mutatunk a galériában. Itt többször is felbukkant az adott filmből Bud Spencer, a fiatal Kabir Bedi mint Sandokan, a fiatal Terence Hill – a videófal ízléses és nagyon látványos kiegészítője volt a műsornak.

Néhány kisebb jelenetet személyesen is előadtak a műsorban: Maurizio telefonon hívta el a koncertre Kabir Bedit, aki azonban először csak videóüzenetet tudott küldeni, majd „meglepetésre” megjelent személyesen is… A színész rövid beszédben köszönte meg a magyar közönségnek, hogy fenntartja Sandokan népszerűségét, “továbbviszi a lángot”, ahogy fogalmazott, majd Sandokan forever! kiáltással vezette fel, hogy Guido és Mauricio de Angelis előadja a sorozat főcímdalát. Ezután a Nyolcvan nap alatt a Föld körül Willy Fogg-gal zenéje következett, majd az est másik sztárvendége, Terence Hill köszöntötte a közönséget. Elmondta, hogy a filmek felerészben a kitűnő daloknak köszönhették a sikert…

Sok-sok további kítűnő dal következett – a koncert több mint két órás volt szünet nélkül. A műsor utolsó részében adták elő a Különben dühbe jövünk kórusjelenetét, amelynek felvezetésében megjelent Paganini, a kiváló bérgyilkos is. Érdekesség, hogy a kórus tagjai magyarok voltak, Bud Spencer kiáltását pedig Bud Spencertől játszották be. Végül következett a Dune Buggy című klasszikus, amelynek előadása alatt a színpad bal oldalán lehullt a lepel a hírekben is sokat szereplő autóról. Ekkor az addig ülő közönség is betódult a színpad elé és kialakult az a házibuli hangulat, amit én már sokkal korábban is vártam volna.

Megtörtént az autó árverésének eredményhirdetése, ahol kínosan tervezetlen jelenetek alakultak ki: a Heim Pál Kórház főigazgatóját balról várták, de jobbról érkezett, majd amikor a győztest képviselő hölgynek ünnepélyesen át kellett volna adni az autó kulcsait, sehol sem találták meg azokat… Terence Hill még a Dune Buggy utasterét is átnézte, hátha csak benne maradt a kulcs… Szerencsére néhány kulcsot végül kétségtelenül átadott a hölgynek.

A ráadásban újra elhangzott a Sandokan, amihez visszatért ünnepelni Kabir Bedi is. Guido és Mauricio de Angelis éneklés közben is autogramot osztott és pacsizott a közönséggel – ahhoz képest, hogy 75 és 72 évesek, jól bírták hanggal is, energiával is a koncertet, Maurizio még a ráadás alatt is magasra ugrált a színpadon.

Jó fejek és jó bulit csináltak, a filmek iránti nosztalgiát is átérezhettük, a színészek megjelenése is emelte az est fényét – a Heim Pál Gyermekkórház pedig majdnem húszmillió forint támogatáshoz jutott az árverés eredményeként.

Szatmári Péter
zene.hu, 2019. február 17.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.