Próbakör a Népligetben

2021. kilométerekben
Futás: 125 km
Biciklizés: 5 km

Végül is valahol el kell kezdeni, ezúttal a városi biciklizést. Hármas csillag-együttállás kellett hozzá: olvasni, hogy Márk milyen jó köröket tesz a városban, hogy a biciklit bérelni lehessen, mert a fenntartás (a szerelés!) egyáltalán nem hiányzik, illetve hogy letöltöttem egy bicikli-megosztó appot és a közelben volt elvihető bicikli. Viszonylag közel – autóval mentem a bicikliért, ami kevésbé eco-friendly… de valahol el kell kezdeni.

Legalább húsz éve nem bicikliztem, ami elég fura, mert azelőtt szerettem, gyerekként rengeteget bicikliztem nagyszüleimnél és a Velencei-tónál is. Aztán jött a diszkózene, a csajozás és a felnőttkor – Takács Petivel tandemeztünk párszor a Városliget-Római part tengelyen, de azóta tényleg semmi. Szerencsére ezt nem lehet elfelejteni, úgyhogy egyből megtaláltam a pedált, a kormányt, egy idő után a váltót is… A Donkey Republic bicikli ráadásul nagy és masszív, nekem pont jó, ami felveti a kérdést, hogy pl. nőknek vagy kisebb férfiaknak jó-e, de ez nem az én problémám.

Mivel először bicikliztem városban, nyilván nagyon óvatos voltam, de így is gyorsan kiértem az Ecseri úthoz, onnan az Üllőin a Népligetbe, ahol tettem egy tiszteletkört. A szánkózódombhoz akartam kijutni, mert egy reális célnak tűnt elsőre és nem is volt probléma, kivéve, hogy a déli oldal felső részén iszonyatos rossz az út. Aztán ugyanez vissza, a József Attila lakótelepen pedig már megálltam néha fotózni is, a Samsung telefonommal, nyilván.

Még nem tudom, mi lesz ennek a kifutása. Napi 3-4 órát nyilván nem fogok egyedül krúzolni a városban, de 1-1 óra testmozgásnak szuper, vagy a csajokkal is biciklizhetnénk együtt például a Margit-szigeten. Annak lenne még értelme, ha dolgozni járnék így, a gyűlöletes metrópótló busz kiváltását nyilván kipróbálom majd, ha újra be kell járni az irodába. Azt kell kitapasztalni, hogy a biciklizés melyik irányba könnyű és élvezetes – Budapesten ez egyáltalán nem egyértelmű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük