Disney on Ice előadás a Papp László Arénában (zene.hu)

Öt előadást terveztek, de a nagy érdeklődésre való tekintettel egy hatodik előadást is tartottak a Disney on Ice jégrevüből a budapesti Papp László Arénában szombat este.

A hatodik előadás már nem lett telt házas, erős fél ház előtt kezdődött el a szombat esti előadás. A show ceremóniamesterei Mickey és Minnie voltak, akikhez később Donald kacsa és Goofie is csatlakoztak. Az előadás két részben két-két blokkból állt, amelyekben négy közismert Disney-történetet adtak elő jégrevü formájában.

Elsőként Ariel és a hableányok mutatkoztak be – a hableányok stílusosan Madonnára, majd a Girls just wanna have fun című örökzöldre mutattak be koreográfiát. Nagy sikere volt Ficánka megjelenésének, majd megtekinthettük, amint Ursula elvarázsolja a hableány hercegnőt, aki a korcsolyázást kiegészítve látványos légtorna-gyakorlatot is bemutatott. Később megismerkedett a hajótörött herceggel… A gyerekelőadások sajátos bája, hogy nem a felnőtt magyarázza el a szituációt a gyereknek, hanem a kilenc éves kislányom tájékoztatott róla, hogy éppen kit látunk és azzal mi történik.

Aranyhaj történetét mondjuk magamtól is ismertem: ezt a részt a kocsmatöltelékek Álmok hada című dala vezette be, majd hazaérkezett a boszorkány (“Aranyhaj, ereszd le a hajad!”). A teljes műsor végig magyar nyelven hangzott el a filmekből ismert szövegekkel. Aranyhaj és Nyálas Eugén jelenetei ugyanúgy viccesek voltak, mint a filmben, palacsintasütővel, kergetőző Maximusszal, majd romantikus lámpásokkal a Végre látom már a fényt című dal közben.

A szünet után a Szépség és a Szörnyeteg következett nagyképű Gastonnal, rémisztő szörnnyel és a kastély berendezési tárgyaival. De úgyis mindenki a Jégvarázsra várt, ez például a beöltözött kislányok jelmezei alapján is nyilvánvaló volt. Bemelegítésként Kristoff előadta, hogy a rénszarvas jobb, mint az ember, a közönség együtt énekelt vele, aztán estély a kastélyban, ahol megismerkedett Anna és Hans:

Az előadás egyik legnagyobb erénye, hogy odafigyeltek a részletekre: ahogy Anna véletlenül letépi Elsa fél kesztyűjét, ahogy Anna véletlenül leveri Olaf fejét, vagy hogy az előadás csúcspontján, a Legyen hó közben Elsa a magyar kiejtés szerint tátogott. Néha azért észrevehető volt, hogy ez ma már a társulat harmadik előadása: Anna is letenyerelt egy forgás után és később Elsa is esett egy nagyott.

Gyönyörű és stílusos díszletek, gyönyörű jelmezek, jól kidolgozott koreográfia, az ismert és kedvelt történetek, magyar nyelven elhangzó slágerek – a Disney jégrevü a gyerekeknek és a szülőknek is kitűnő szórakozás.

Szatmári Péter
zene.hu, 2019. február 5.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük