Zsófi és Dóri, 2016. május

Noemi: Ó, már a… (elharapta)

Dóri: … picsába!

Sokat bővült Dóri szókincse az elmúlt időszakban, de szerencsére nem csak káromkodásokkal… Időnként nagyon szép, kerek mondatokban beszél, könnyebben meg is érteti magát, ha el tudja mondani, hogy mit akar, és utólag is mindenfélét el tud mesélni.

Zsófinak versmondós hónapja volt: ballagásra és anyák napjára egy csomó verset meg kellett tanulnia. Szerencsére olyan típus, hogy szeret verselni, otthon is egyfolytában mondta-mondta a verseket. Aztán a ballagási műsoron is szépen elmondta őket, a dadusos verssel Izával megsiratták Zsuzsa nénit, aztán itthon megsiratta a verseivel mindkét dédnagymamát is anyák napján…

Iszonyú zsúfolt volt egyébként a május, tele volt programokkal. Voltunk Baluéknál, ahol babáztunk és kirándultunk, később Anitáék jöttek hozzánk, akikkel szintén babáztunk. Szeretik a lányok a babákat, nézegetik őket, simogatják, ha szabad, és játszanak velük a földön, vagy Zsófi ölbe veszi őket.

Voltunk rokonlátogatóban is, Bujon Noémi szüleinél és Miklóson Noémi keresztszüleinél. Aztán voltunk Gryllus Vilmos koncerten, amit előnyös helyen, a második sorból tekintettünk meg. Zsófi abban a korban van, amikor egy helyben ülnie teljes képtelenség, egy koncertet például csak akkor élvez igazán, ha táncolhat közben – úgyhogy a Gryllus koncerten például a széksorok közötti minimális helyen táncikált ide-oda. Más rendezvényeken ő maga adott műsort a társaival, ilyen volt a ballagás, az Arany nap az oviban, és a táncbemutatójuk is. Zsófi imád fellépni, mindegyik műsorban öröm volt nézni, hogy élvezi a szereplést. Az Arany napon megvolt a híres lufi-elengedés is, amikor az ősszel iskolába távozók elengednek az égbe egy-egy lufit:

Zsófiék az égen nézik a repülő lufikat

Voltunk még a Zoo Caféban, ami egy jópofa hely a belvárosban, a fogyasztás mellé minden asztalhoz jár egy szabadon választható állat, amit a gondozók odahoznak nekünk, és lehet őket cserélgetni is. Mi kértünk kaméleont, nyulat, kígyót és sünit, a gyerekek nagyon élvezték, hogy lehet ismerkedni és játszani velük. A hellyel egy probléma van, az odajutás: a környéken képtelenség parkolni, autó nélkül meg metrózhatsz és gyalogolhatsz. Én egyáltalán nem vagyok hozzánőve az autóhoz, de a budapesti tömegközlekedés annyira gyerekellenes, hogy ha csak lehet, a csajokat mindenhová autóval visszük. Azzal meg ugye parkolni kellene – sok sikert hozzá a Kálvin tér környékén…

Volt még szülői értekezlet az iskolában, ahol kiderült az osztályok beosztása: Zsófi és Milán sajnos külön osztályba került, amit nagyon sajnálunk, mert rengeteg előnye lett volna, ha a szomszéd kisfiúval egy osztályba járnak. Összekerült viszont kb. az összes lánnyal az ovis csoportból, plusz Danikával is, szóval a Mókus csoport jelentős részt vállal az elsős osztály kialakításában. Reményeink szerint megkönnyíti majd az első napokat, hogy Zsófi kezdettől fogva barátokkal lesz körülvéve.

És persze voltunk még Visegrádon egy hosszú hétvégére, alapvetően az is jól sikerült, csak a környék gyerek nem kifejezetten gyerekbarát, de erről külön bejegyzést is írtam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük