Zsófi és Dóri, 2016. április

“Sandokan és Zorro ismerik egymást? Csak mert mindketten az igazságért harcolnak…”

Zsófinak okos kérdései vannak, és ez volt az egyik legjobb a hónapban. Sandokannak főleg a zenéjét szerette, a magyar verziót a Neoton Família előadásában, de aztán annyit hallgattuk, hogy már ő is megunta. Szerencsére addigra rákapott Dóri is… Zorrót pedig rajzfilmben adták a Minimaxon, de Zsófi nézte a Youtube-on is a sorozatot – és tényleg, mindketten az igazságért harcolnak, igazán ismerhetnék egymást…

Voltak kirándulni az óvodával, és mivel ez volt Zsófi első kirándulása, nagy eseménynek számított (a csoport tavaly is kirándult már, de ő arról hiányzott). Szerencsére nagyon jól sikerült, Zsófi teljesen feldobva érkezett meg utána. Busszal mentek el a Budaörsi Vadasparkba, ahol megnézték az állatokat, játszottak, ettek és ittak, és szép volt az idő is, úgyhogy lelkesen várja a következő kirándulást, nyilván már az iskolával. Nekünk szülőknek külön öröm volt, hogy Zsuzsa néni nap közben is posztolt róluk a Facebookra. Ilyenkor aggódunk az égvilágon minden miatt, például az időjárásnak megfelelő-e az öltözködése, elég-e a kaja, az innivaló, a biztonság, úgyhogy jó volt látni, hogy jól vannak és jól szórakoznak.

A csoporttal a vadasparkban

Felvették Zsófit az iskolába, Dórit a bölcsibe, mindkettő hivatalos, és mivel a két épület egymás mellett van, reggelente viszonylag könnyű lesz bevinnem őket (legalábbis a távolság nem jelent majd gondot). Zsófiék osztályokba sorolásáról nincs még hír, ez majd csak a május végi szülői értekezleten lesz kihirdetve.

Zsófi és Milán a biciklipályánA jó időnek köszönhetően sokat tudunk a játszótérre járni, nagy-nagy könnyebbség, ha a csajok nem a lakásban vezetik le az energiájukat. A nagyok a kicsiket, így Dórit is sokszor bevonják a játékba. Dóri persze nem mindig bírja az iramot – az óvodások fogócskáját nézni is fárasztó -, de néha szépen együtt játszanak vele is. Otthon pedig ismét Noémi fürdeti mindkét kiscsajt, mert Dóri nagyon anyás, Zsófinál pedig ő jobban odafigyel az apró részletekre (pl. hogy az arca is meg legyen mosva). És mivel se a vacsorához, se a fürdetéshez nem kellek különösebben, én eljárhatok futni – idén időarányosan eddig többet futottam már, mint a 2011-es, abszolút rekordot jelentő évben. Persze nem biztos, hogy egész évben tudok majd ennyit futni, de egyelőre nagyon jól esik, és fogyókúrának is hasznos a sok-sok kilométer.

Megint volt a Sparban Garfield-matrica gyűjtési lehetőség. Zsófi is elszórakozik vele, de a gyűjtés nélkülözi a korábbi romantikát: a szülők olyan hatékony csere-kapcsolatokat építettek ki, amelyek segítségével pillanatok alatt meglesz az összes matrica. Az óvónők, az ovis csoporttársak szülei, a munkahely, az internet – nem ám, hogy keresgélni kell és várakozni, ellenkezőleg, napok alatt Zsófi kezébe tudjuk adni az összeset. Annyira viszont nem izgatja, hogy napi 10-15 matricát is beragasszon, úgyhogy legközelebb már kihagyjuk az egészet, még szerencse, hogy a párhuzamosan zajló jégvarázsos gyűjtésbe eleve bele sem kezdtünk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük