Az év műszaki cikke: Huawei Ascend G620

Huawei g620Idén is csereberéltük a telefonokat a családban: a régi HTC-met anyukámnak adtam, Noémi kapott egy új Lenovót, én pedig régóta vágytam egy Windows Phone-ra, úgyhogy rám szállt az ő Nokiája. Tetszettek nekem a Windows Phone csempéi, de egy idő után a Windows Phone 7.5-ös rendszer már olyan kompromisszumokat követelt, ami elfogadhatatlan volt: Google Calendar szinkronizáció? Instagram? Soccer Stars? Windows Phone 8-as? 10-es?

Némi keresgélés után aztán megállapítottam, hogy a HTC és a Microsoft egyaránt kisstílű, olcsójános társaságok: ha kiadok 40 ezer forintot egy mobiltelefonért, 2015-ben ne már, hogy ne legyen benne vaku! A Huawei viszont ennyiért olyan készüléket ajánl, ez a G620, ami műszakilag minden olyasmit tartalmaz, amit a márkásabb készülékek csak 30 ezer forintért drágábban:

  • 5″-os képernyő. Gondolkoztam, hogy ez a tepsi kialakítás nem fog-e zavarni, de ellenkezőleg: imádom, hogy ilyen nagy és szép képernyője van. Aktív Instagram-fogyasztó lettem csak a szép képek miatt.
  • 8 megapixeles kamera hátul, ami kifejezetten jó minőségű képeket készít. Van vaku is… és 2 megapixeles előlapi kamera szelfizéshez.
  • „Gyors”, amit műszaki adatokkal is le lehetne írni, de a lényeg, hogy akadozás nélkül megy rajta minden, amit használok, a játékok is.
  • Az akkumulátora csak átlagos, viszont két szoftveres megoldás nagyon sokat segít az akkuval való spórolásban: az egyik kilövi a háttérben futó programokat, a másik egy ultra-energiatakarékos mód, mindkettő alapból fel volt rá telepítve.

Kérdés volt persze a minősége és a tartóssága: ezt a készüléket fél éve használom, párszor leejtettem, párszor nedvesség érte kajától, üdítőtől, de egyáltalán semmi baja nincs, úgyhogy fölényesen nyerte nálam az Év Műszaki Cikke díjat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük