Az év műszaki cikke: Huawei Ascend G620

Huawei g620Idén is csereberéltük a telefonokat a családban: a régi HTC-met anyukámnak adtam, Noémi kapott egy új Lenovót, én pedig régóta vágytam egy Windows Phone-ra, úgyhogy rám szállt az ő Nokiája. Tetszettek nekem a Windows Phone csempéi, de egy idő után a Windows Phone 7.5-ös rendszer már olyan kompromisszumokat követelt, ami elfogadhatatlan volt: Google Calendar szinkronizáció? Instagram? Soccer Stars? Windows Phone 8-as? 10-es?

Némi keresgélés után aztán megállapítottam, hogy a HTC és a Microsoft egyaránt kisstílű, olcsójános társaságok: ha kiadok 40 ezer forintot egy mobiltelefonért, 2015-ben ne már, hogy ne legyen benne vaku! A Huawei viszont ennyiért olyan készüléket ajánl, ez a G620, ami műszakilag minden olyasmit tartalmaz, amit a márkásabb készülékek csak 30 ezer forintért drágábban:

  • 5″-os képernyő. Gondolkoztam, hogy ez a tepsi kialakítás nem fog-e zavarni, de ellenkezőleg: imádom, hogy ilyen nagy és szép képernyője van. Aktív Instagram-fogyasztó lettem csak a szép képek miatt.
  • 8 megapixeles kamera hátul, ami kifejezetten jó minőségű képeket készít. Van vaku is… és 2 megapixeles előlapi kamera szelfizéshez.
  • “Gyors”, amit műszaki adatokkal is le lehetne írni, de a lényeg, hogy akadozás nélkül megy rajta minden, amit használok, a játékok is.
  • Az akkumulátora csak átlagos, viszont két szoftveres megoldás nagyon sokat segít az akkuval való spórolásban: az egyik kilövi a háttérben futó programokat, a másik egy ultra-energiatakarékos mód, mindkettő alapból fel volt rá telepítve.

Kérdés volt persze a minősége és a tartóssága: ezt a készüléket fél éve használom, párszor leejtettem, párszor nedvesség érte kajától, üdítőtől, de egyáltalán semmi baja nincs, úgyhogy fölényesen nyerte nálam az Év Műszaki Cikke díjat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük