Az év eredménye: -16 kiló az Update menüvel

Érdekes visszaolvasni, régen mi mindenről írtam blogot: szilveszteri buli, diszkó, előrehaladás a számítógépes játékban… A nosztalgia jegyében old-school, év-összefoglaló blogírásba kezdek, elsőként az idei legfontosabb sikeremről: 16 kilót fogytam az Update menü segítségével.

Hét évvel ezelőtt azt olvastam, hogy ha valamin változtatni szeretnél, azt mindenképpen napi szinten nyomon kell követni. Úgyhogy azóta minden reggel mérem a súlyomat – más kérdés, hogy maga a fogyás ettől még egyáltalán nem ment jól, sőt. Egy kb. 10 kilós sávban mozgott a súlyom fel és le attól függően, mennyire tudtam visszafogni a kajálást. Próbálkoztam én mindennel: szétválasztós diétával, sima fogyókúrával, több sporttal, paleóval, és nagyjából meg is tanultam, hogy mitől leszek másnap több vagy kevés kiló. De ezek egyikét sem tudtam fenntartani, mert hogy ne egyek, ahhoz nincs elég akaraterőm, többet sportolni nincs időm, a paleo pedig olyan felkészülést és annyi otthoni sütés-főzést jelent, ami Noéminek nem fért bele hosszútávon.

Az Update menü létezéséről régóta tudtam, de egyszerűen kevésnek tűnt az étel, ami benne van. Aztán adtam neki egy esélyt, és kilóban kifejezve ez lett az eredmény, zöld nyíllal jelölve az időpontot, amikor elkezdtem enni:

Súly-grafikon, hosszú jojó után stabil folyás

Az Update menü ugyanis zseniális! Szakít például azzal a tévhittel, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés. Valóban „be kell indítani” a szervezetet, de erre a kávé is tökéletesen alkalmas… Úgyhogy most minden reggelt egy nagy adag kávéval indítok, és csak kb. egy órával később, már az irodában eszem meg a kis adag Update reggelimet. Ennyi elég is ahhoz, hogy dolgozni tudjak délig. Az ebéd nagy adag és finom, az uzsonna a nap fénypontja, mert általában édesség, aztán otthon a vacsora.

Persze az elv roppant egyszerű: sokkal kevesebbet kell enni, és abban se legyen se cukor, se szénhidrát, de ezt egyáltalán nem olyan egyszerű átültetni a gyakorlatba. Egy elvhű update reggeli például lehet tojás, virsli, sonka vagy sajt – és ezek kombinációja, csoda izgalmas. Ebédre a munkahelyem környéki éttermekben képtelenség megfelelő ételt találni, mert mindenhol rizs, tészta vagy krumpli a köret, estére pedig Noémi süssön-főzzön nekem vacsorát, szintén cukor és szénhidrát nélkül. Az Update menü fogyasztásával viszont se tervezni, se főzni, se gondolkozni nem kell, sőt önmegtartóztatást sem igényel: a futár kihozza a kaját, azt eszem meg és kész. Nincs stressz, nincs „fogyókúra” – és 16 kilót fogytam. Eddig. Kösz, Norbi!

Az Update menü egyetlen hátránya, hogy friss gyümölcs, tehát vitamin nincs benne, szóval gyümölcsöt szoktam enni mellé, és persze este, fáradtan nem könnyű megállni, hogy a kis adag körözöttes pászka, mint vacsora mellé ne toljam be mindazt, amit még a konyhában találok. Ha mégis megállom, másnap a mérleg azonnal visszaigazolja, hogy érdemes volt. De persze ez nem „fogyókúra” – ez „életmód”, szóval ha éppen csokira támad kedvem, hát istenem.

16 kiló egyébként nagyjából ennyi jelent:

 • mintha két darab, hatos rekesz ásványvizet cipelnék magammal a nap minden percében,
 • mintha Dórit és még két palack ásványvizet cipelnék magammal a nap minden percében,
 • ugyanazt a 9 kilométeres távot 10 perccel gyorsabban futom le, mint a nyáron,
 • új nadrágot kellett vennem, pedig a régi nem is kopott el, csak már röhejesen lógott rajtam.

A www.update1.hu oldalon lehet leadni a rendelést (az ünnepek alatt sajnos nem szállítanak). Az U16-os menüt kell keresni, napi 1950 forint. Van delux verzió is U17 néven, amiben egy-egy kaja finomabb vagy nagyobb adag, de szerintem nem ér meg 900 forinttal többet.

2 thoughts on “Az év eredménye: -16 kiló az Update menüvel

 • 2017. november 28. kedd at 15:58
  Permalink

  Ezt annyira jó volt olvasni! Gratulálok az eredményhez!!!

  Reply
 • 2021. április 28. szerda at 06:39
  Permalink

  Csak Gratulálni tudok!

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük