Zsófi, hetvenegyedik hónap, Dóri, tizenhatodik hónap

Dóri megtanult járni! Vettünk neki egy járássegítőt a Vaterán, talán az lendítette át a holtponton, mert azzal már bátran nekiindult, és két nap múlva egyedül is tudott járni. Először csak kisebb távolságokat tett meg, aztán egyre magabiztosabb lett és most már folyamatosan két lábon jár. Nagyon édes, ahogy fel és le totyog a lakásban, kimegy, aztán bejön, imád járkálni, és az utcán is eljött már egyedül a könyvtárig.

Szintén meg kell zabálni, amikor szeretne eljönni otthonról ő is. Reggelente Zsófival készülünk az oviba, ugye pulóver, kabát, sapka is kell már. Dóri pedig fog egy napellenzős sapkát, a fejébe nyomja és felsorakozik az ajtónál… Aztán sír, amikor Noémi felveszi és nem engedi, hogy jöjjön, de hát ilyen az élet. Délután vagy hétvégén persze ő is jöhet, ilyenkor bátran felfedezi a folyosót, és menne le a lépcsőn is, ha a rács engedné…

Zsófinak csomó programja volt októberben, voltunk például Halász Judit koncerten. Unokatesóm kapott jegyeket ajándékba, és elég jó helyen ültünk: az első sor kellős közepén. Zsófi látta már Halász Juditot koncertezni, de akkor unta, most viszont szépen végigtáncolták Brigivel, unokatesóm kislányával a bulit, csak a végére fáradtak el. Máskor moziban voltunk, Hotel Transylvania 2, szuper volt, még utólag is sokat röhögtem egy-egy jobb poénon (és Zsófinak is tetszett). Volt sportnap, ahol óvodás csoportok versenyeztek a közeli focipályán, és Zsófiék másodikok lettek a négy csoport közül. Aztán volt születésnapi bulija Doriánnak, voltunk négy napot Velencén a “minimaxos” szállodában, és végül volt egy nagy családi meglepetés party, amelyre a dédnagymama összes gyermeke (2), unokája (4) és dédunokája (7) eljött, ez is nagyon jól sikerült.

Nagy családi összejövetel

Van új barátja is Zsófinak: a szomszédba költözött egy család, egy házaspár egy kisfiúval. Kiderült, hogy a kisfiú pont annyi idős, mint Zsófi, aztán kiderült, hogy ugyanabba az oviba fog járni, idén pedig csoporttársak lettek… Milánnal azóta itthon is átjárnak egymáshoz játszani, a születésnapjukra is meghívták egymást, szóval soha rosszabb új szomszédokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük