Zsófi, hatvanhetedik hónap, Dóri, tizenharmadik hónap

Nem siettem el a júniusi blogot (ez még a júniusi…), de tulajdonképpen nem is történt semmi különös. Zsófi járt óvodába, majdnem végig a nyári szünet előtt, akkor is, amikor már összevont csoportok voltak. Nem lett volna muszáj, de szeret bejárni, szereti a társait, a programokat, hát hadd menjen, júliusban úgyis szünet lesz majd.

Megtartottuk Dóri születésnapját, eljöttek az alkalomra Noémi szülei is és Nóra is. Ismét nagyon szép tortát hoztak, lepkéset. Dóri élvezte a társaságot, az éneklést, jól sikerült a születésnapja, a végén fényképezkedtünk is:

dorielsoszulinap

Ismét voltunk egy hétvégét Siófokon, ahol már van egy bejáratott körünk. Először bobozunk Fűzfőn – Noémi le mert jönni fékezés nélkül, de én az utolsó kanyarban beijedtem – az én súlyom amúgy is komolyabb kihívás lenne annak a kanyarnak… Aztán meglátogattuk Anitáékat, akik nemrég Veszprémbe költöztek, majd az ismét megnyílt, viszont átnevezett Sungarden Hotelben töltöttünk egy éjszakát. Fürödtünk Zsófival a medencében, sétáltunk a parton… Egy tanulság volt: Dórival még nem lehet hosszabb időre elmenni nyaralni. Zavarja az idegen hely, nem tud rendesen pihenni, nyűgös, és így mi se tudunk lazítani. Úgyhogy idén itthonról fogunk eljárni ide-oda, és majd csak akkor megyünk hosszabb nyaralásra, ha nagyobb lesz Dóri is.

Elmentünk viszont az Állatkertbe, de az az igazság, hogy nem nagy szám, annyira biztos nem, amennyibe kerül. Az állatok megtekintése egy darabig szórakoztató, de aztán belefáradnak a gyerekek és mi is, csinálni pedig nem nagyon lehet semmit. A fóka-show jó volt, de Zsófit leginkább a játszótér kötötte le… Aztán átmentünk a Vidámparkba is, ami sokkal jobb volt: ott is vannak állatok és játszótér, sokkal kevesebbe kerül, és persze barlangvasút, hullámvasút, csónakázó… Ez most a legjobb hely szerintem Budapesten, sokkal inkább érdemes ide járni, mint az Állatkertbe.

vidamparkcsonakazo1506

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.