Éden Hotel, harmadik évad

Az első évad kifejezetten kellemes csalódás volt, egy kulturált és izgalmas társasjáték, ahol a résztvevők emberi értékek felmutatásával szerepeltek. A második évad gyengébb eresztés volt, sokkal kevésbé izgalmas, de erkölcsileg még bőven vállalható. Az első két évadot a Viasat 3 tévécsatorna készítette és vetítette le.

A harmadik évad sem indult rosszul. Berki Krisztián harca a nyelvtannal, illetve a lekezelő stílusa nagyon is szórakoztató, Patrik és Adri pont olyanok, mint Máté és Edina, tehát a győztes páros a második évadból, Peti pedig Ádámhoz, a játékot mesterien szervező Királyhoz hasonlít az első évadból. Bence és Loki csinálták a show-t, miközben a csajok drámáztak – ez az évad is sokáig jó volt.

A hanyatlás akkor kezdődött, amikor egy lányt azért válogattak be, mert buta, és szándékosan megszégyenítették azzal, hogy szerepeltették a műsorban – láttunk már ilyet, de nem az Éden Hotelben. A következő mélypont Aranypart Ádám és a barátnője volt, akik állandóan csak veszekedtek és közönségesek voltak, majd a hardcore pornószínésznő… A párkereső játékban pedig Éden Peti a harmadik hete azt küld haza, akit csak akar, tehát még csak valódi izgalom vagy dráma sincs a műsorban.

A Nóra elleni szexuális erőszak esetében nem a casting volt rossz, hanem a helyszíni reakció hiánya és az utólagos értékelés hiánya együttvéve. A helyszínen jelen levő szerkesztőknek és pszichológusoknak, akik egyébként a játékosok manipulációját végzik,

  1. fel kellett volna ismernie a szexuális erőszakot,
  2. az erőszaktevőt eltávolítani a hotelből,
  3. az áldozatnak segítséget nyújtani, és
  4. a fentiek egyikét sem mutatni be a műsorban, hanem
  5. az esetről értelmezett beszámolót közölni, amelyben elítélik a szexuális erőszak bármilyen formáját.

Ezek helyett az erőszaktevő és az áldozat is bent maradt a hotelben, ahol a játék szabályai szerint ezután is egy ágyban is kell aludniuk. Az erőszakos cselekményt elítélő kommentár nélkül, simán bemutatták a tévében, majd letagadták, hogy erőszak történt volna – a TV2 tehát ezzel koronázta meg az amúgy is magas színvonalú teljesítményét.

Úgy látom, lényegében ugyanerre jutott Sixx is az Indexen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük