Zsófi, ötvenharmadik hónap, Dóri, mínusz második hónap

Noémi betöltötte a terhesség 35. hetét, vagyis Dóri most már egészségesen születhetne meg. Ismert, hogy a nyolcadik hónapban születni veszélyesebb a hetediknél, mert a gyerekek tüdeje ezalatt fejlődik ki, ezért szerencsésebb, ha ez még el sem kezdődött, mintha félbeszakad. Ezen vagyunk most túl, persze remélhetőleg lesz még 3-4 hét ezután is, amíg odabent fejlődik és nő tovább. Noémi addig is vitézül küzd a cukorbetegséggel, sőt szerencsére ebből a szempontból is túl van a nehezén, mert csak a 35. hétig fokozódik a nemzetközi helyzet, innentől már állítólag enyhülni fog.

Zsófi és Noémi a bobpályán

Zsófival pedig többfelé is jártunk, például elvittük IMAX 3D moziba. Noémi és én rajongói vagyunk az IMAX-nek, Zsófit viszont nem különösebben nyűgözte le a dolog, nem volt még viszonyítási alapja. Az viszont vicces volt, ahogy a 3D-t lereagálta, hópelyheket kapdosott a levegőben, és sokáig emlegette, ahogy a rozmár puszit adott (lefejelte a kamerát). Maga a film, a Varázslatos sarkvidék viszont csak közepes volt. Az alapvetés egy környezetvédő attitűd, hogy vigyázzunk a Földre, mert nem marad jég, amin a jegesmedvék éljenek, már ez is sántít, a film nagy részében pedig egy macicsalád életét mutatják, ahogy szaladnak, úsznak, ugranak, aranyosak. Vannak szarvasok is, meg rozmárok, aztán dráma, mert egy hím medve meg akarja enni a kis medvebocsokat. A kritikus pillanatban azonban anyuka ráüvölt a hímre és a történet félbeszakad, jön megint a környezetvédelem. OK, nem is örültem volna, ha IMAX 3D-ben mutatják meg a 4 éves kislányomnak, ahogy a bocsokat később nyilvánvalóan szétmarcangolta és megette a hím, de ez a félbeszakadós, össze-vissza dramaturgia se volt nagy szám.

Zsófi éppen megszerette volna, erre törölték a Youtube-ról az összes Curious George epizódot is… Korábban a Baby Looney Tunes-szal jártunk így, néha vannak ilyen kisebb kellemetlenségek (hogy le kell tölteni a számítógépre). De mindenféle más mesét is szeret, például Mickey és Minnie Mouse történeteit, Bogyó és Babócát, meg ami éppen akad a Youtube-on. Könyvben viszont töretlen Anna és Peti népszerűsége, vettem is neki két saját kötetet a sorozatból (eddig csak könyvtári példányunk volt, amit vissza kellett vinni). Érdekesség, hogy ennek a sorozatnak is van legalább egy gyengébb része, a Megmondalak címűben ugyanis kizárólag veszekedős történetek vannak. Érdekes esettanulmányok, ha valakit érdekel a kisgyerekes konfliktusmenedzsment, de közvetlenül a gyereknek felolvasni őket nem sok értelme van, legalábbis Zsófit nem különösebben érdekli, amikor minden mese elején összevesznek benne.

Vettünk emeletes ágyat a lányoknak. Három üzletet néztünk végig: Möebelix, Kika, RS, de mindegyikben csak egyféle volt, amiben 90*200 centi a fekvőfelület. Milyen gyerekeknek csinálnak ekkorát? Ennyi hely nekem is elegendő, nem hogy egy kisgyereknek… A matrac és az ágyneműtartó ráadásul mindenhol feláras, mint az autóhoz az alkatrész, valójában azokkal vágják meg az embert igazán. Az “ágyneműtartó” például két darab, 20 centi magas, felülről nyitott doboz, amit kerekeken be lehet tolni az ágy alá – mi kerül ezen 40 ezer forintba? A boltosok panaszkodnak, hogy a vásárlók megvizsgálják és kiválasztják a terméket boltban, aztán megveszik olcsón az interneten – de ha ilyen jelentős a különbség választékban és árban is, nincs mit csodálkozni rajta. Végül mi is a neten rendeltük meg az ágyat, ez kisebb, valamint ágyneműtartóval és matracokkal együtt kb. feleannyiba került, mint bármelyik boltban. Zsófi is szereti, és most van egy csomó hely a kisszobában (amíg a rácsos kiságy vissza nem kerül Dórinak…)

Zsófi fut a labdával

Aztán voltunk egy hétvégét Siófokon a Vértes Hotelben, Anitáék szíves ajánlásával. Jól is éreztük magunkat, fürödtünk Zsófival a medencében, etettük a kacsákat és a hattyúkat a Balaton partján, illetve elmentünk újra a balatonfűzfői bobpályára. Voltunk Bujon is egy hétvégét, locsolkodtunk, illetve Briginek, unokatesóm kislányának volt még keresztelője. Az utóbbin Zsófi tök jól eljátszott a kisebb Brigivel, babáztak együtt, sőt zenéltek is, egy kisfiúval hármasban zenekart alakítottak, iszonyú aranyosak voltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük