Zsófi, ötvenkettedik hónap, Dóri, mínusz harmadik hónap

Csendes, békés hónapunk volt, soha rosszabbat. A legnagyobb változás, hogy Zsófinak új kedvencei vannak: Curious George a Baby Looney Tunes helyett, valamint Anna, Peti és Gergő a hercegnők helyett. Az első kettő ugye rajzfilm, Anna, Peti és Gergő pedig három testvér, akikről komplett könyvsorozatot írt és rajzolt az édesanyjuk. Ebből a sorozatból választotta ki Zsófi a Nagycsalád lettünk című részt a könyvtárban, és azóta képtelen elszakadni tőlük. Nem is lenne baj, mert aranyos, rendes könyv, hétköznapi, családos történeteket mesél el, és az első három alkalommal még nem is volt unalmas egyáltalán. Most viszont, hogy két hónapja minden nap ugyanezt olvassuk, bevallom, néha már szívesen olvasnék valami mást is.

Viszont a könyv érdekes ötleteket adott a mindennapokhoz is, például csináltam olyan tüsihajat Zsófinak, mint Anna, Peti, Gergőnek az édesanyjuk a Hajmosás című részben. Sőt, elmentünk a Hajógyári-szigeten levő játszótérre is, ez is egy fejezet ugyanis a könyvből. Az első észrevételem az volt, hogy Bartos Erika, a szerző csodálatos pontossággal rajzolta le a helyszínt, mindenre simán rá lehetett ismerni a könyvből.Vegyük észre a magas tornyokat, az onnan levezető, kacskaringós csúszdát, a tornyok közötti lengőhidat, a tornyokat a dombtetőn, a kis piros csúszdát jobb oldalt:

Hajógyári sziget a könyvben és fotón

Igaz, a játszótér inkább nagyobb gyerekeknek való, mert a meredek csúszdákon Zsófi még nem mert egyedül lecsúszni. De jól éreztük magunkat, Zsófi lovagolt, mászókázott, és az is érdekes volt, hogy mivel kollégákkal mentünk, volt a társaságban Zsófi, Peti és Dóri is rajtunk kívül…

Megtekintettünk egy másik budapesti nevezetességet is, a Dargay Attila rendező emlékére épített Vuk Játszóteret is a Gellért-hegy oldalában. Ez már sokkal inkább kicsiknek való, és amikor meguntuk, felsétáltunk a hegytetőre is. Zsófi itt éppen Karak hátára mászott fel:

Zsófi Karak hátán fekszik

Dóri is jól van, remélhetőleg, időnként rugdosással és fészkelődéssel ad hírt magáról. Noémi szépen betartja miatta a diétáját, a múltkor a dietetikus már azt mondta, túl kevés szénhidrátot eszik – ezeknek semmi sem elég jó. Emiatt különböző egzotikus ételeket eszünk most, készített például Noémi máktortát. Nagyon durva volt: egy tortányi tömény mák, a külsején némi fehér krémmel és cseresznyékkel. Finom volt, de ilyen mennyiséget képtelenség itthon elfogyasztani, úgyhogy a végén a kollégák segítségét is kérnem kellett, pedig máskülönben nem jellemző, hogy tortát vigyek az irodába, csak mert én itthon nem bírok el vele…

Megtanult Zsófi egyedül hintázni: ez fontos fejlemény, hogy nem kell lökni őt, hanem leülhetünk például egy padra pihenni. Nagyon kellemes, ahogy Zsófi önállósodik, akár a játszótéren, akár fürdetésnél, akár az oviban az öltözésnél, szépen elintéz mindent egyedül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük