Útmutató Kindle-tok vásárlásához

Kétféle Amazon Kindle e-könyv olvasó kapható manapság, a sima Kindle 5-ös, illetve a Kindle Paperwhite. Mindenképpen szükség van hozzájuk tokra, viszont a kétféle Kindle különböző tokot igényel. Mi mindkét féle Kindle-ből vettünk egyet, de amikor tokot is vásároltunk hozzá, mindkettőhöz olyan kaptunk, ami alapvetően a másikhoz való volt… Úgyhogy Nórával egyszerűen kicseréltük a készülékeink tokját és most mindenki boldog, de hátha másnak nem lesz kivel cserélgetnie…

Tehát a képen az első a sima Kindle 5, ezen figyeljük meg az alsó gombsorozatot, illetve hogy oldalt vannak a lapozógombok – mindegyiket el akarjuk majd érni akkor is, ha tokban helyeztük el a készüléket. Az érintőképernyős Paperwhite-on ezzel szemben nincsenek gombok se szemben, se oldalt, továbbá lehetséges olyan speciális tokot is kapni hozzá, amelynek a fedele automatikusan ki- és bekapcsolja a készüléket (angolul Auto Sleep/Wake Function).

Mindkettőben közös, hogy alul van az USB-töltő helye és a bekapcsológomb, de ezeknek a helye mindegyik tokon ki van hagyva, valamint a kettő mérete nem 100%-ig egyforma, de majdnem, mindkettő belefér a másikhoz készült tokba is.

kindle Paperwhite

Az alábbi tokot a dx.com-on vettük, Kindle 5-höz ajánlják, mindössze 8 dollár, ingyenes a kiszállítás Magyarországra, nagyszerű választás – de nem a Kindle 5-höz! Ugyanis ha figyelmesen megnézed: középen nincs elég hely a gomboknak, és oldalt zárt, vagyis nem fogsz tudni vele lapozni! Ez tehát, bár nincs odaírva, csak a Paperwhite-tal használható, ráadásul tudja a mágneses, automatikus ki- és bekapcsolást is.

Papwerwhite tok

Az alábbi, Hama márkájú tokot pedig a Media Marktban vettem, Paperwhite felirattal a dobozán. Pedig alul, középen a gomboknak kihagyott hely és az oldalsó nyílás alapján nyilvánvaló, hogy ez inkább a sima Kindle 5-höz való. De ez a fajta összecserélés legalább nem okoz különösebb problémát, a Paperwhite is használható ezzel a tokkal, csak az automatikus ki/bekapcsolást nem fogja tudni.

Kindle tok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük