Zsófi, negyvenharmadik hónap

A műtét óta észrevehetően jobban alszik Zsófi, könnyebben alszik el és mélyebb is az álma. Szépen szelel az orra, és nem zavarja meg, hogy folyton eldugul. Apró mellékhatás, hogy 4:30-ra szépen kialussza magát, és mivel világos van, átballag hozzánk, hogy megkezdje a napot… Noémi persze visszaaltatja, de ha rajta múlna, szerintem fennakadás nélkül tudna ébren maradni is. Múlt szombaton például korán indultunk Bujra, hogy ne legyen annyira meleg az autóban. 4:45-kor keltünk – Zsófit kelteni kellett, de utána még véletlenül sem aludt vissza az autóban.

Voltunk a Városligetben egy szép vasárnapi délelőtt, sétáltunk, szaladgáltunk, és kenuztunk is egyet a városligeti tavon. Legalább tíz éve nem eveztem már, érdekes volt most Zsófival feleleveníteni az élményt.

Kenuzok Zsófival

Voltunk Halász Judit koncerten is, amit én a gyerekprogramok csúcsának gondoltam előzetesen, de Zsófinak sajnos úgy általában a popkoncertek nem jönnek be egyáltalán. Még azokat a dalokat is unta, amiket ismert, például a Boldog születésnapot és a Micimackót. Pedig a zenét szereti, énekelni is szeret, de hogy csak nézni, amíg valaki más énekel, az neki unalmas. Noémi aztán táncolt vele, azt élvezte, sőt Zsófi maga is elkezdett koncerteket adni. Ilyenkor táncol, énekel és történeteket mesél, nagyon szórakoztató, az pedig egyenesen priceless lehetett, csak én nem voltam ott, amikor a 80 éves dédit biztatta, hogy “kezeket a magasba” 🙂

Felvették az óvodába, ide szembe, ahová szerettük volna, ez nagy öröm és megkönnyebbülés. Ide fog járni Kopi és Zoé is, akiket a játszótérről ismerünk. Zoét sajnos egy ideje nem láttam, Kopival viszont találkoztunk, jó fej kisfiú még mindig, kedves és vicces, örülnék, ha egy csoportba kerülnének Zsófival (még nem tudom, hogy egy vagy két csoport indul a piciknek).

A bölcsődés társaitól persze el fog szakadni, ami miatt kissé lelkiismeret-furdalásom van, nem mintha tehetnék bármit is az ügyben. Összeszoktak, összebarátkoztak ugye a bölcsődében a társaival, különösen Doriánnal. Volt gyereknap a bölcsiben, ott személyesen is láttuk, milyen jól eljátszanak és milyen jó barátok, az óvoda alkalmából viszont teljesen elszakítjuk őket egymástól. Biztos lesznek majd új barátai, de azért kicsit kegyetlenségnek érzem, hogy nem találkozhatnak többé a legjobb kis barátjával.

One thought on “Zsófi, negyvenharmadik hónap

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük