Zsófi, harmincnyolcadik hónap

Pom-Pom hónapot tartott Zsófi januárban: először szüleim meséltek neki az én régi mesekönyvemből, aztán itthon a rajzfilmeket is gyorsan megszerette. Egyébként tényleg érdekes mese, amikor Szegény Gombóc Artúr történetét először elolvastam én is, röhögőgörcsöt kaptam (“Kinő a szakállam, mire Afrikába érünk!”). És mivel apának ennyire tetszett, azóta Zsófi is állandóan csak Szegény Gombóc Artúrt akarja nézni. Kicsit később vettem neki Gombóc Artúr plüssbabát is, nagyon aranyos, de Zsófi továbbra sem túl babás – Szegény Gombóc Artúr két nap után felkerült a polcra és azóta sem vette le onnan…

A kedvenc játéka ebben a hónapban a kirakós volt: a 30 darabos Mickey-egeres változatot gyorsan megtanulta, majd újra és újra kirakta egyedül. Kapott egy 60 darabos micimackósat is, azzal viszont pont elértünk a türelme határáig, azt kirakni már pont túl sokáig tart ahhoz, hogy lekösse, úgyhogy abban már nekünk is segíteni kell.

Zsófi kirakózik

Egyre jobban tud Zsófi angolul, nyolcig például szépen elszámol – tulajdonképpen magyarul sem tud tovább. A dalocskák is egész jól mennek, az angol füzetét is szereti nézegetni, színezni, és végül is ebben a korban kb. ennyit gondoltunk elérni.

Általában nagyon aranyos, jó dumája is van (“Mikor leszek fiú? Szeretnék én is apuci lenni!”), bár elég sokat szórakozik velünk. Este például minden létező lehetőséget kihasznál, hogy elhúzza a lefekvés idejét, kér még enni, inni, vécére megy, mesélni kell, el is tolódott sajnos a lefekvés ideje 8:00-ról 8:30-ra – nem olyan nagy vész, de azért kellemetlen.

Voltunk szánkózni, amikor éppen volt hozzá hó. A domb kinézete alapján nem sokan vállalták ezt be, sok helyen kilátszott még a fű, valójában azonban teljesen jól lehetett azon szánkózni. Szüleimmel tudott Zsófi hóembert is építeni, azt viszont sajnáltam, hogy minden leesett hó másnapra elolvadt, úgyhogy bármilyen sok hó esett is, az időjárás játékra alig adott alkalmat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük