Zsófi, harminckettedik hónap

Ebben a hónapban nem sok újdonság történt: Zsófi kijárta a bölcsőde első félévét, jó eredménnyel vizsgázott, jól érezte magát, visszavágyik. Mehet is, majd szeptembertől ismét.

Mostanában nagyon szeret hintázni, 15-20 percig is képes ülni rajta, miközben valaki minél magasabbra löki. Lassan megtanulhatna magától is hintázni – elkezdtem már tanítani, de egyelőre kényelmesebb, ha valaki más lökdösi… Ugrálni is nagyon szeret, akár apa hasáról az ágyra, akár a napozóágyról a földre, de a legjobban a partról szeret a vízbe, ha van rá alkalom. Illetve rajzolni is szeret, és most már lerajzol mindenfélét, amit szeret: anyát, apát, nagyszülőket, Télapót, tűzoltót… Nagyon szépen rajzol egyébként, a Télapó és én még hasonlítottunk is! Más kérdés, hogy utánunk a babakocsit is lerajzolta, és az is pont úgy hasonlított…

Zsófi egy mezőn szalad

Egyre szebben beszél, például nagyon szépen ki tudja mondani a nevét, Zsófia, illetve egyik reggel felkiáltott, és az is tökéletesen érthető volt, hogy “Gyere úszni, Dodó!” Sőt, ma reggel azt is elmagyarázta, hogy mama főzött, tésztát, tűzzel, és a gőz felcsapott egészen a plafonig. OK, ehhez mamának már tolmácsolnia kellett, de ettől még klassz, hogy elmagyaráz dolgokat.

Nem szívesen hirdetek ilyen címet, de ezúttal elég egyértelmű volt: a hónap bunkója a Tescoban az a nő, aki az automata kasszák használatában “segít” a vásárlóknak. Ki akartuk próbálni, hogy ne kelljen kiállni a sort, a használatában viszont járatlan voltam, és Zsófit jobb híján leraktam a bal oldalon levő tálcára. Nos, oda nem a gyereket, hanem a már lehúzott ételt kell tenni – a nő viszont nem ránk szólt, hanem két kézzel átfogta Zsófit és le akarta venni onnan. Rászóltam, Noémi szerint túl erőszakosan, de szerintem meg örüljön, hogy nem vágtam rögtön fejbe. Mert szóljon, ha valami problémája van, de soha, soha nem fogjuk meg a más gyerekét engedély nélkül, pláne nem két kézzel átkarolva…

Zsófi a homokozóban játszik

A másik történet nem velünk esett meg, de azon a játszótéren, ahová mi is járunk: egy anyuka elsétált a gyerekével távolabb megnézni valami fát, és mire visszajöttek, az összes játékukat ellopták a homokozóból… Nem nagy költség másikat venni, de mégis, milyen ember az, aki a homokozóból ellopja egy kisgyerek lapátját, meg vödrét? Egyébként Zsófinak is eltűnt a fagyi alakú sütőformája (homoksütit lehet sütni vele), de ezzel kapcsolatban nem gyanakszom lopásra, talán csak elveszett, esetleg véletlenül rakta el egy másik szülő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük