move to/by T-Mobile

Nyilván vágytam már egy okostelefonra én is. A vágyaim nevotábbja egy Windows Phone 7-es készülék, mert az stílusos és egyedi lenne, ráadásul az ikonok mérete is nagyobb, de anyagilag most nem fér bele, úgyhogy maradt az Android. Tulajdonképpen ez sem lett volna sürgős, de mikor egy akcióban a T-Mobile belépő szintű (legolcsóbb) androidos készülékét (move by T-Mobile, ez a neve) féláron lehetett megvenni, akkor elcsábultam.

A számom ugyanaz maradt, ugyanaz a hetvenes, viszont most már a T-Mobile hálózatában működik, tehát a T-re vonatkozó tarifákkal vagyok hívható.

Jó választás volt egyébként, másnak is ajánlom: ez egy Alcatel-készülék a T márkaneve alatt, masszív, erős, remélem, hogy tartósan is az lesz, és mindent tud, amit a sokkal drágább társai. A kamerája gyenge, megapixelre és minőségre is, de ez engem nem nagyon zavar, illetve a kijelzője is gyenge, ez már inkább, ez volt az igazi kompromisszum a választásánál. Kisebb a képernyője, 2,8″-os, ez még nem lenne baj, mert az egész készülék kicsi, ez inkább előnyös, viszont irtó kicsi a felbontása is, 240*320 pixel, ami elég randa képet jelent. Funkcionálisan nem probléma, olvashatóak a betűk, csak rondák. Úgyhogy ez a kompromisszum, viszont a potom ár tartalmazza az Android teljes funkcionalitását, gyorsaságát és kényelmét, kitűnő ajánlat.

move by T-Mobile készülék

Az jutott még eszembe, hogy bárki kitalálhat dolgokat: internetes levelezést, érintőképernyős telefonos operációs rendszert, közösségi oldalt – a Google megcsinálja jobban és olcsóbban. A Nokia vagyont érő csúcskészülékén, az N8-ason például amikor a kezembe került, 10 percig(!) tököltem, és a teljes menürendszert végig kellett szenvednem, mire fel tudtam csatlakozni vele a wifire. Az Androiddal ez kettő érintés. Vagy ott a Facebook, ahol letiltottam valakit az üzenőfalról, majd úgy gondoltam, visszavonnám a letiltást. Négy hónapig próbálkoztam különböző módszerekkel, mire sikerült. Arról pedig teljesen lemondtam, hogy valaha is szabályozni tudjam, melyik bejegyzésemet ki láthatja – a Google Plusban ez elsőre és tökéletesen megy. A Gmail pedig a webes használhatóság abszolút csúcsteljesítménye, szemben mondjuk a Microsoft Outlookkal, ami ráadásul fizetős…

One thought on “move to/by T-Mobile

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük