szpeti.hu újra

Sikerült az átállás, ismét itt vagyok a saját domainem alatt. A WordPressben az a jó, hogy simán teljesíti a honlapomra és a blogmotor működésére vonatkozó összes óhajomat, én pedig hekkelés, problémamegoldás és programozás helyett foglalkozhatok a lényeggel, a tartalommal.

A tanulság, hogy érdemes lett volna kezdettől fogva szabványos formátumokat használni, mert akkor nem ment volna el öt hónapom arra, hogy a saját írásaimat HTML-ből WordPressbe kelljen alakítani. Annyiban persze hasznos volt, hogy átfésültem egyszer az egészet, ki is hagytam a felét, de mégiscsak öt hónap felesleges másolgatás volt. Látványos volt, amikor az immár szabványos WordPress formátumú blogomat az amerikai szerverről a saját tárhelyemre másoltam át: tíz év munkája 2 perc alatt kompletten átmásolódott, és csak egy kérdésre kellett válaszolnom, hogy itt is szpeti kívánok-e lenni (igen).

Közben szolgáltatót is váltottam, mert a 3in1 az alapítványnak már bevált tárhelyszolgáltatóként, évek óta nincs gond velük, és az én igényeimet bőven kielégítő tárhely-csomagot kevesebb mint feleannyi pénzért, 5625 forintért nyújtják egy évre. A különbség a tárhely méretében van, ez csak 375 MB, máshol meg gigabájtokat adnak, de nekem nincs szükségem gigabájtokra.

Amivel viszont szívtam, az a blogom kinézete. Számtalan téma van a WordPresshez, de furcsa módon egyik ocsmányabb, mint a másik. Gagyi betűk, ronda színek, esküszöm, nem volt kettő, amelyik kompletten, ízlésesen és elfogadható módon nézett volna ki. Ez a mostani volt talán a legkevésbé rossz, csak a bejegyzések elején kellemetlen a sötétszürke háttér előtt a sötétszürke betűket olvasni…

Van itt még néhány teendő, visszailleszteni a Google-hirdetéseket, kijavítani az RSS-hivatkozást, a statelit hivatkozást, újra feltenni a CoV-archívumot, de azért alapvetően akkor rendben volnánk.

2 thoughts on “szpeti.hu újra

 • 2010. július 22. csütörtök at 19:15
  Permalink

  Azt hittem, annyi sablon van hozzá, amivel Dunát lehetne rekeszteni. Én amikor a Drupalhoz néztem sablonokat, az volt a legnagyobb gondom, hogy mi alapján szűrjek, hogy kereshető mennyiségűre csökkenjen a választék. (És azért mondom ezt, mert tudtommal nagyon sok a közös sablon, legalábbis én csomó sablon leírásánál olvastam, hogy WordPressre is van, vagy többnyire WordPressről másolták le.)

  Reply
 • 2010. július 23. péntek at 14:36
  Permalink

  Így utólag jutott eszembe, hogy most jelent meg a 3.0-ás WordPress verzió és én már azt tettem fel. Lehet, hogy a sablonok egy része nem kompatibilis vele, azért láttam kevesebbet. Bár igazából nem kicsi volt a választék, hanem rossz, egyszerűen rosszul néztek ki, kisebb-nagyobb, de nem elfogadható hibája volt mindegyiknek.

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.