24, hetedik évad

Megnéztük a hetedik évadot is, és jó volt, izgalmas, érdekes, még újításokat is felmutatott, amennyire ez egy hetedik évadtól elvárható. A CTU-t feloszlatták, a személyzetet szélnek eresztették, Jack Bauernek pedig a szenátus előtt kell felelnie a korábbi kínzásokért. Az FBI-nak azonban hirtelen szüksége lesz a segítségére, ezért velük tart a nyomozásban, persze immár csak törvényes utakon járva, elsősorban…

Az évadon végigvonul a foglyokkal való törvénytelen bánásmód kérdése. Az FBI amúgy szimpatikus munkatársai is szembesülnek a szokásos kérdéssel, mely szerint ha nem kínozzák meg az adott terroristát, nagyon sokan fognak meghalni. Van, aki végig ellenáll ennek, de persze sokkal érdekesebb az, aki az évad végére Bauerebb lesz Bauernél, ha éppen információkat akar szerezni.

Az elnök ezúttal nő – a két fekete elnök után ez is érdekes helyzet, főleg, hogy családanyaként is helyt kell állnia. Noéminek nem volt szimpatikus a nő, nekem igen, más kérdés, hogy az elnöki történetszál összességében gyengébb volt a szokásosnál.

A terroristák jók, hitelesek, kivéve a Fehér Ház elleni támadást, ami röhejes volt. Azt próbálták beadni a nézőknek, hogy dél-afrikai négerek Washingtonba érkezve elfoglalják a Fehér Házat úgy, hogy egy karbantartó segítségével az alagsorból támadnak, ez a rész nevetséges volt.

Jól sikerült viszont a volt CTU-sok szereplése, Bill, Chloe, Tony Almeida, mind jól nyomták, bár Tony valódi motivációit a végére szerintem a forgatókönyvírók maguk sem tudták követni.

Kiemelkedően jók voltak még a mellékszereplők. Az elnöki titkár abszolút szimpátiámat élvezte, ahogy a kabinetfőnök is, kár, hogy viszonylag keveset szerepeltek. Az Oscar-díjas Jon Voight is kiváló főgonosz volt, kár, hogy nem volt igazi bossfight közte és Jack Bauer között (kihallgatás azért történt, de törvényes keretek között, vagyis Bauer őt nem kínozta meg).

A lányok viszont nem jönnek be ebben a sorozatban (a mindig érdekes Chloe-t kivéve). Visszatért Kim Bauer, szerencsére csak mellékszerepre, az elnöknő lánya viszont főszerepet kapott, és nagyon gyenge volt.

Kiefer Shutherland pedig a korához méltóan viszonylag kevesebbet akciózott, és több érzelmes jelenete volt, ahol valódi színészi alakításokat tudott nyújtani. Úgyhogy jól szórakoztunk a hetedik alkalommal is, sajnálom, bár a sablonok sokadig megismétlése után teljesen érthetőnek tartom, hogy a nyolcadik évad után már befejezik a sorozatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük