24 mánia, ötödik és hatodik nap

Szomorú vagyok: Trychydts személyesen is mondta, meg a blogjában is írta, hogy a 24-ről írt bejegyzéseim inkább elriasztják a sorozattól, mint hogy kedvet csináljanak hozzá. Pedig ha más nem, Noémi csatlakozása igazolja, hogy a 24 mennyire jó, ritkaság, hogy ketten együtt köteleződjünk el ennyire bármilyen szórakoztató vagy kulturális mű iránt. Persze Try sem a 24-et kritizálta, hanem ahogy írtam róla, és kétségtelen, hogy a negatívumokat emeltem ki jobban, feltételeztem ugyanis, a T. olvasóközönségem eleve tisztában van vele, milyen baromi izgalmas és magával ragadó sorozatról van szó. Az akció, a politika, a vezetés és az érzelmek gyors váltakozása és mélysége semmilyen más sorozatban nem ilyen intenzív, de tényleg nem gondolom, hogy ezt nekem kellene itt elmagyarázni, tessék elkezdeni az első évaddal.

Az én személyes rajongásom további Kiefer Shutherland-filmek megtekintéséig fokozódott. A Stand by me-vel kezdtük, amit Noémi még nem látott, de tetszett neki is. Az Egy becsületbeli ügy közepénél viszont Noémi inkább elment aludni, de nekem tetszett, Tom Cruise idióta fejétől eltekintve. A sort egy viszonylag új film, A testőr zárta, ebben Kiefer egy számára szokatlan és meglepő szerepet kapott: amerikai kormányügynököt játszott. A magyar hangja sajnos George Clooney szokásos magyar hangja volt, rettenetesen szólt, kellett nekem a szinkronos verziót letölteni. Az pedig már Noémi felfedezése volt, hogy Elisha Cuthbertet sem Kim Bauerként láttuk először: a Love actually-ben amikor Colin Amerikába megy csajozni, és az első bárban összeakad három csajjal, ő volt az egyik (videó, fotó).

Persze néztük tovább a 24-et is: az ötödik évad sajnálatosan szar. A már jól ismert panelek ismételgetése folyik, egy rettenetes amerikai elnökkel. A színész egyébként kifogástalanul játszik, nagyon jól hozza az idegesítően modoros politikust, de a rettenet a negyedik évad végén, hogy ebből a hülyéből esetleg elnök lesz, csak egy-két részig volt szórakoztató, még egy komplett évad, amikor tényleg elnök, nagyon sok belőle. Bauer visszatérése egyébként érdekes, de egy-két rész után akár tovább is lehet lépni az utolsó részre, semmi lényeges nem marad ki.

A hatodik évad már teljesen más. Sikerült Jack Bauer személye köré építeni a történetet úgy, hogy érdekesen tovább árnyalódjon az eddig azért nem túl összetett személyisége. Chloe ex-férjét is kitűnő ötlet volt megtartani az előző évadból, és úgyszintén klassz az akciócsoport új vezetője is, nem beszélve az új elnökről, nagy-nagy rácsodálkozások vannak az első részekben. Közben pedig minden eddiginél durvább terrorcselekmények, emberi drámák, a hatodik évad az eddigi legjobb volt.

Chloe és Morris a 24 hatodik évadában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük