24, első évad, spoileresen

Megnéztük a 24 első évadát, és izgalmas volt, de rettenetesen fárasztó, mert a történet csak nyúlt, nyúlt a világba, mint a rétestészta.

Az első egy-két óra alatt kialakult az alaphelyzet, mely szerint Jack Bauer, vagy a lánya vagy a felesége, esetleg mind együtt a bűnözők markában vannak és életveszélyben, és ezek különböző fordulatokkal következtek egymás után. Csodálkoztam is, amikor 13 órára mindenki kiszabadult, a gonosz bácsi le volt lőve vagy le volt tartóztatva, már nem emlékszem, a Bauer család tagjai megölelték egymást és elindultak a kórházba, ott kellett volna évadot zárni. De sajnos még hátravolt 11 óra és 11 rész, ezért még tovább kellett erőltetni a fordulatokat, hogy 22 órára előálljon pontosan ugyanaz a szituáció, ami reggel tízkor, mely szerint a kislány túsz, Bauer pedig ölje meg Palmert.

A történet két leggyengébb szála a szőke lány viselkedése volt a rettenetes logikai bukfencekkel, illetve Palmer kisfia a buta arcával. A Jack Bauer-szál viszont végig izgalmas volt, azt sajnáltam csak, hogy ebben az első évadban Jack még az általam vártnál kevesebb durvasággal operált. Melyik évadban lesz a gigakiharapás? Bírtam Palmer történetszálát is, bár a rá vonatkozó fordulatok egy idő után kiszámíthatóak lettek, Noémi például simán rájött, hogy Palmer nem megdönteni, hanem kirúgni fogja a csábító kiscsajt.

Palmer elnök és Jack Bauer a 24 című sorozatban

Összességében azért érdekes ötlet volt, hogy 24 óra történéseit kb. valós időben, 24 részben mutassák be, de ehhez sokkal több ötletet és történetszálat kellett volna kitalálni, mert egy idő után unalmas, hogy Palmert háromszor ugyanúgy akarja hülyére venni a felesége és még mindig nem rúgja ki a picsába, vagy hogy Jack Bauer lányát háromszor ugyanúgy akarják kivégezni, aztán mégis mindig megmenekül. Személyiség-fejlődést vagy valamiféle árnyaltabb személyiséget pedig senki nem mutat fel Palmeren és talán Masonön kívül. Aminek még örültem volna, ha a végén lazítanak egy keveset, a Bauer-család megmaradt része együtt ünnepel a Palmer-család megmaradt részével vagy valami hasonló, de sajnos az utolsó pillanatig csak az akció van és a dráma.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük