Hősök

Eddig elsősorban esténként néztünk sorozatokat, Jóbarátok van most a Viasaton, Rém rendes család a Coolon, pont jók arra, hogy elalvás előtt lazítsunk egy kicsit. Azt viszont nehéz volt elképzelni, hogy hosszabb időt, például egy egész hétvégét sorozatok megtekintésével töltsünk. Filmeket eddig is néztünk, de mi értelme lenne egymás után több, lényegében egyforma Vészhelyzetet vagy Magnumot berakni? A megoldás az, hogy a filmszerű sorozatok közül kell választani, amelyeknek van eleje és vége, korábban például a Csengetett, M’lord? volt ilyen, azzal már előfordult, hogy fél napokon keresztül néztem, és 26 rész után az is kifutott valamilyen megoldásra.

Letöltöttem tehát hat részt a Hősökből, és egy szombati ebéd után megnéztük az első részt. Aztán a másodikat is. Aztán sorban az első hatot, majd a következő két hétvégén a további tizenvalahányat. Baromi izgalmas a történet, nagyon jól felépítették, imádjuk a szereplőket is. Az egész olyan, mint egy hosszúra vágott film, és teljes odaadással vártuk, hogy a 23. részben hogyan oldódik meg a hosszasan bevezetett konfliktus. Sajnos a megoldás nagyon gyenge lett, semmi katarzis vagy fordulat, de ettől még a korábbi 22 részt nagyon élveztük.

Rajz, aminek a Hősökben fontos szerepe volt, kis ember harcol a sárkány ellen

Azóta elkezdtük a második évadot is, de sokkal gyengébb az elsőnél, jobb lett volna, ha egy jobban kitalált 23. résszel befejezik az egészet. Azért biztosan megnézzük majd, a második évad úgyis csak 11 részes, a kérdés, hogy azután mivel folytassuk: Lost, Jericho, Dexter? Heroes harmadik évad? Egyéb tipp esetleg?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük