Moldova György: Az utolsó töltény 8-9., Stephen King: A coloradói kölyök

Együtt akartam írni ezekről a könyvekről, van ugyanis egy közös vonásuk: egyik sem éri meg az árát. Engem szerencsére nem vertek át, könyvtárból hoztam ki mindkettőt, ennek ellenére ellenszenves, hogy máskülönben (ennyi) pénzt kérnének el értük.

Moldova György: Az utolsó töltény 8.Moldova a nyolcadik és kilencedik kötetben is folytatja a blogírást. A „rendes” blogját bezzeg nem írja, inkább kiadja ugyanazt könyvben, kétezer-ötszáz forintért egy-két hónapnyi adagot. Ezekben részben politizál, részben a megjelent riportkönyveiből kimaradt sztorikat süti el (pedig nem véletlen, hogy azokból kimaradtak), részben pedig a hatásukat mutatja be, tipikus blogtéma mindegyik. És bár hosszú távon fárasztó, hogy Moldova továbbra is a szent, aki az Egyetlen Igazság birtokában van, mindenki más pedig link, csaló, hülye, a történeteinek sok érdekes tanulsága van.

Stephen King: A coloradoi kölyökStephen King korábban komplett esszét írt a kisregények megjelentetéséről, hogyan húzta a száját a kiadója, amikor novellánál hosszabb, regénynél rövidebb ún. kisregényeket akart kiadatni vele. Végül négyet adtak ki egy kötetben Different seasons címmel (magyarul a Remény rabjai címmel jelent meg). Most viszont A coloradói kölyök címűt önállóan adták ki, pedig pont ugyanolyan terjedelmű, mint a Different seasons egy-egy része. A színvonala is azokéhoz hasonló – nem rossz, de nem is nagy szám, négy ilyen éppen kitenne egy jó kis kötetet. Úgyhogy kölcsönözni megérte ezt és a moldovákat is, de megvásárolni?…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük