Egyiptom, 4. rész

Sea Gull: Tengerpart és medence

Az utcára nem nagyon volt érdemes kimenni: üzletek voltak nyomulós arabokkal és semmi más. Hurghada sajnos a turizmus kedvéért épült, emiatt nincs lakó- netán történelmi negyed vagy bármi ilyesmi, a nyaralásban ezért az volt a legrosszabb, hogy nem tudtunk elmenni délutánonként vagy esténként sétálni egyet. Úgyhogy a nyaralás legnagyobb részét a szállodában töltöttük el, ez a bejegyzés tehát a hotel szolgáltatásairól fog szólni.

A Sea Gull szálloda medencéje nappal

Délelőtt általában a medence mellett strandoltunk. Nyilván kiváltságos dolog különböző tengerek partjain nyaralni, maga a tenger azonban Noéminek túl hideg és túl medúzás volt, nekem túl sós, a medence viszont Tunéziában és itt is tökéletesen megfelelt. Ráadásul a Sea Gullban kifejezetten szép medence van, három szintes, a szintek között vízesés, ideális ahhoz, hogy időnként csobbanjunk egyet.

Italok és ételek

All inclusive voltunk, azaz három svédasztalos főétkezés és ingyenes üdítők, ingyenes sütik és ingyenes alkoholos italok jártak. Ebből az ingyenes piálás lehetne a legnagyobb szám, de mi nem nagyon ittunk alkoholt, nem volt olyan a hangulat, de ha valakit érdekel, whiskey, rum, vodka, brandy, gin, háromféle bor és valami sör közül lehetett volna választani. Ezek nem márkás, hanem helyi italok, de amúgy tényleg ingyen és korlátlanul lehetett fogyasztani őket.

A szálloda medencéje éjszaka, kivilágítva

Reggelire kielégítő választék volt: rántotta, tükörtojás, virsli, joghurt, müzli, kenyér, vaj, zöldségek, tej, kávé, tea. Ebédre és vacsorára viszont nem volt rendes hús, csirke csak néha, valami ronda hal és marhafasírt, de semmi rántott vagy sült hús. Köretekből volt csak bőséges a választék, úgyhogy egy hétig gyakorlatilag vega kaját ettünk.

Szórakozás

Délután többnyire aludtunk, pontosabban csak Noémi, engem zavart a légkondi állandó zúgása (nem a szobai, hanem a központi). Esténként megnéztük a Kinder diszkót, ahol két animátor lány táncolt a gyerekekkel, lelketlenül és mosolytalanul, de a gyerekek aranyosak voltak. Az animátorok ezt követő esti műsora pedig egyszer jó volt, egyszer nem. A szobában volt tévé mindenféle műholdas tévécsatornával, volt Duna TV is és három zenei csatorna (orosz, lengyel és egyiptomi), de ezek egyike sem volt nagy durranás. Volt viszont egy rajzfilm-csatorna csomó Tom és Jerryvel, azt szerettük, a nyerő pedig az MBC 2 nevű filmcsatorna volt, amelyen angol nyelvű, arabul feliratozott amerikai sikerfilmek mentek, például a Titanic, a Beépített szépség vagy a Solaris.

Folyt. köv.

A holnapi folytatásban lesz Kairó, addig is egy felvágós találós kérdés (hátha valaki ír végre valami kommentet): hol ülök éppen ezen a képen?

Nagy, sárga köveken ülök

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.