Egyiptom, 1. rész

Megérkeztünk Hurghadába

Állítólag a menetrend szerinti járatok sokasága miatt képtelen megoldani a Kartago Tours, hogy a charter gépeik normális időben induljanak. Tunéziába este kilencre, Hurghadába reggel hatra érkeztünk meg. Elvben ez volt a jobbik eset, mert még előttünk állt a nyaralás nulladik napja, azonban szinte teljesen ráment az a nulladik nap mire az utat kihevertük.

Kifelé a repülőtérről

Hajnali kettőkor szállt fel a gép Ferihegyről, a repülőút három és fél óra, így az éjszaka kb. másfél órát tudtunk aludni, frissen, kipihenten érkeztünk tehát Egyiptomba. Még a repülőtéren egy magyar idegenvezetőnő elmondott néhány információt (a neve Haddad Lejla, lesz még róla szó). Tunéziához képest előrelépés, hogy a tudnivalókat immár nem csak az idegenvezető mondja el, hanem papíron is kiosztják. Ezután a szállodába a magyar hölgy már nem is jött velünk, egy angolul sem beszélő arab srác pakolt ki minket a szálloda előterébe, és amint meg is jósolták: nem kaptuk meg a szobánk kulcsait, azokra délig várakozni kellett. Úgyhogy koszosan, fáradtan, éhesen kellett csöveznünk a szálloda előterében fél napon keresztül, ott aludtunk az előtérben a kanapékon, és ami különösen kellemetlen volt, egy jó szó, bocsánatkérés vagy valami nélkül hagytak ott minket, az arab gyerek is köszönés nélkül lépett le.

Délben aztán megkaptuk a szoba kulcsát, az all inclusive karszalagot meg mindent, de addigra ezerszer elátkoztuk Egyiptomot és a Kartago Tourst egyaránt. Szóltak előre, hogy számítsunk erre a várakozásra, de attól még semmivel sem volt kellemesebb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük