Esküvő, 2. rész

Önkormányzati esküvő

Esküvő az önkormányzatnál, gratulációkÚgy gondoltuk, hogy a templom után majd rohanni kell, mert csak egy órával később volt az önkormányzati esküvőnk. Végül nem kellett, amiben nagy szerepe volt György atyának, akivel negyedórával előbbre hoztuk a templomi szertartást, így kényelmesen odaértünk az önkormányzathoz is.

A polgári esküvőnk szerintem egy kissé össze lett csapva. Az anyakönyvvezető hölgy eleve kissé negédesen beszélt, és a zenétől eltekintve az egész olyan volt, mint egy hivatalban: nyilatkoztunk, aláírtunk és jöttünk. Illetve itt gratuláltak nekünk a vendégek, az mondjuk jó volt, mert akkor éreztem meg először azt, hogy ez a rengeteg ember csak a mi kedvünkért jött el és velünk együtt ünnepel.

Az étterem kiválasztása

A lagzi megszervezése volt a legnehezebb előzetes feladat, elsősorban is éttermet kellett választani. Gabiéktól vettük a módszert, hogy minden kiszemelt étterembe elmentünk ebédelni, hogy benyomásokat szerezzünk. Sikeresen végig is kajáltuk Csepel összes létező éttermét, de egyszerűen egyik sem volt elfogadható. Az egyik megszűnt, a másik drága volt, ráadásul negyven fő kedvéért a lagzi nem lett volna zártkörű: „nekünk törzsvendégeink vannak” – hát mi nem leszünk azok… Az Árvay Csárda tulajdonosa lyukat beszélt a hasunkba, és ismerősök mesélték, hogy a rendezvényük végén meglepően sokat kellett fizetniük, a Munkásotthonban működő étterem kinézete meg a hetvenes évek színvonalán áll még mindig.

Ennél is nagyobb probléma volt, hogy egyiknél sem lehettünk biztosak abban, hogy a fix áras kaják mellett az alkohollal mennyire vágnak majd át. Ebből a szempontból sem tűnt megbízhatónak egyik tulaj sem – kivéve azt az éttermet, amelyik sajnos nem Csepelen, hanem a világ végén található, viszont már kétszer is bizonyított a családban. Gabiék és Pistiék esküvője is a Palkó Csárdában volt, de a távolság miatt az első körben még nem vettük számításba. Ám mivel korábban annyira jól bevált, végül bevállaltuk az autós közlekedés leszervezését.

Lagzi a Palkó Csárdában

És nem is csalódtunk immár harmadszor sem, a Palkó Csárda tökéletes választás volt minden szempontból. Együttműködtek a házi sütemények kiosztásában, finom volt a vacsora, folyamatosan hozták a teli és vitték az üres üvegeket, a lagzi végén a pincér korrektül végigszámolta a fogyasztásunkat, és kihozott egy olyan alacsony végösszeget, hogy eszembe sem jutott bárminek is utánaszámolni. Nagyon-nagyon sokat számít, hogy hajnali háromkor, az esküvőd és a lakodalmad után át még akar-e verni a pincér, a Palkó Csárdában pedig immár három esküvőt bonyolított le a család úgy, hogy nem akart, úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük