Miniszterek az eVita konferencián

Évek óta járok konferenciákra munkaügyben. A szervezők gyakran meghívnak egy-egy minisztert is előadni, akik rendszerint nem jönnek el, hanem küldenek egy sokadrangú osztályvezető-helyettest, aki tolmácsolja a miniszter üdvözletét. Ha egy tisztségviselő mégis eljön, akkor sem hallgatja végig a konferenciát, hanem kiosztja az észt és gyorsan lelép. Fontos és elfoglalt emberek nyilván, mégis feltűnő volt, hogy az elmúlt években soha, egyikük sem, még véletlenül sem hallgatta meg a többi előadót, szakembert.

Miniszterek az eVita konferencián a pulpituson
Herczog Edit EP-képviselő unalmasan előad, Horváth Ágnes
egészségügyi miniszter a bal oldalon unottan hallgatja

Lehet találgatni, hogy mi az oka, de tegnap megtört a jég: Horváth Ágnes egészségügyi miniszter komolyan vette az eVita konferenciát. Időben érkezett és unottan, de udvariasan végighallgatott három másik, valóban unalmas beszédet, és ezután tartotta meg a saját előadását. Ez egyben a délelőtt legjobb előadása is volt: a konferencia témájával kapcsolatban, hogy milyen szerepe lehet a számítástechnikának az egészségügyben, a jellemzően külföldi hallgatóság előtt angolul vázolta fel a minisztérium vonatkozó stratégiáját, az előadását kitűnő prezentációval kísérte. Majd leült, és még egy előadást végighallgatott a GKM egyik tisztségviselőjétől.

A kormány becsületét végül Bajnai Gordon mentette meg, aki késve érkezett, magyarul vázolt egy közhelyparádét az EU-támogatásokról és az elektronikus kormányzásról, majd távozott, szerintem gőze sem volt arról, éppen mit keres ott és miről kellene beszélnie.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük