A krokodilvadász

Noémi valószínűleg édesapjától örökölte a természet, illetve a természetfilmek szeretetét, mindkettejüket könnyen le lehet kötni azzal, ha leültetjük őket az Animal Planet elé. Steve Irwin, a krokodilvadász is gyorsan az egyik kedvence lett, én viszont sokáig legfeljebb annyit szóltam hozzá a műsoraihoz, hogy a krokodilok csak hagyján, de a rájákkal, azokkal nagyon vigyázz Steve. Ettől Noémi ideges lett, én pedig vidáman olvastam tovább.

A krokodilvadászNoémi aztán krokodilvadászos DVD-t kért volna karácsonyra, de magyarul sajnos egyiket sem adták ki, ezért a könyvet vettem meg, ez is nagyon jó ajándék lett, és most én is elolvastam. Kicsit rövid, sajnos, viszont nagyon jó képekkel van illusztrálva, és az a kevés szöveg viszont nagyon érdekes. Eddig ugyanis nem nagyon értettem, a fazon milyen megfontolásból szórakozik folyton a krokodilokkal: azt tudtam, hogy jót akar nekik, de konkrétan mennyiben segít rajtuk, ha lebirkózza őket? A könyvből ez is kiderül, illetve megismerhetjük Steve gyermekkori kalandjait az ausztrál hüllőkkel, illetve a házasságuk történetét Terrivel. Azzal pedig maximálisan egyetértek, hogy az állatokra vigyázni kell, a krokodilokra is, a műsort pedig ma már együtt nézzük Noémivel. Ajánlok még egy személyes hangú bejegyzést a kötet fordítójától, amelyben részleteket is közöl a könyvből.

(A könyvkritikához nem tartozik hozzá, de nem vagyok biztos benne, hogy Terri Irwin Steve halála után sikeresen felnőtt volna elhunyt férje eszményeihez. Az még érthető, hogy a krokodilok kergetése helyett az állatkerttel és a gyermekeivel törődik, de mintha előtérbe került volna a férj emlékéből húzható anyagi haszon. Legalábbis erre utal, hogy az alig tízéves Bindinek már saját műsora, fitness-DVD-je, ruhakollekciója, Trouble in the jungle címmel raplemeze és játékbabája van, a Steve-et krokodilvadász útján elindító nagypapát viszont kiutálta az általa is létrehozott állatkertből.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük