Újságíró-képzések

A tavalyi sikerélmény után kedvet kaptam a tanuláshoz, és hosszútávon is hasznos lehet, ha az újságírói tudásomról is fel tudok mutatni egy papírt. Az iskola kiválasztásánál három szempont volt, hogy a munkám mellett is el tudjam végezni, hogy OKJ-s végzettséget nyújtson, és a színvonal. Három iskola jött szóba, a Népszabadsághoz kötődő Ringier Oktatási Központ, a MÚOSZ-féle Bálint György Újságíró Akadémia, illetve a MESE távoktatásos tanfolyama.

A Ringier-képzést a Műegyetemen tartják, az időbeosztása: hetente három vagy négy alkalommal, 17 órától 20.15-ig. Négyig dolgozok, történetesen oda tudnék érni, de a heti három vagy négy alkalmat nem tudom, hogy képzelték, mert ez annyit jelent, hogy egy évig soha nem lennék otthon és teljesen megszűnne a magánéletem – ennyire azért nem fontos az a papír.

A MÚOSZ-on a képzés minden csütörtökön és pénteken van a tájékoztató szerint, ennek örültem, hiszen két délutánt(?) be tudok áldozni, az ELTE progmat is kb. ennyit vett igénybe. Nem tudom, miből gondoltam, hogy délután lesznek az órák, nekem az tűnt logikusnak. Ehhez képest minden csütörtökön és pénteken 9-től 16 óráig vannak, ennyire pedig nem rugalmas a munkaidőm… A távoktatásos kurzust is meghirdették minden szombatra, de nem volt elég jelentkező.

Úgyhogy marad a MESE távoktatásos képzése, ez nagyjából ugyanaz lehet, amit Nyúz-főszerkesztőként egyszer már kijártam, de OKJ-s papírt is adnak. A hátránya, hogy csak középfokút, de mivel a többit számomra teljesen alkalmatlan időbeosztással szervezik, ezt választottam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük