T4xi és Shrek, a harmadik

Mozidélelőtött tartottunk, megnéztük a Taxi 4. és a Shrek 3. részét. Mindkettő úgy kezdődik, hogy elsütik a korábbi részek emlékezetesebb poénjait, a Taxiban összetörnek egy csomó rendőrautót, Emilien bénázik, a Shrekben pedig mindenki fingik, Kandúr aranyosan néz.

A Taxi ezután átmegy blődségbe, a rendőrök idiótán viselkednek, de ebben tíz éven felülieknek semmi vicces nincs. Új szereplők a gyerekek, akik aranyosak és a velük kapcsolatos poénok is jók, de a fő eseményszál teljesen független tőlük. Ugyanaz történik, mint az első három részben, a béna rendőrök hibáit Petra és Daniel javítja ki, kiszámítható az egész, ráadásul a reklámmal ellentétben („Főszerepben a Peugeot 407”) az autó alig látszik és száguldozást is alig látunk. Az sem derül ki, hogyan lett 407-es Peugeot a 406-osból.

Shrek, Artúr és SzamárShrek története sokkal jobb, a Békakirály meghal, Shrek viszont nem akar király lenni, ezért elmegy megkeresni az egyetlen lehetséges másik utódot, Artúrt. Ezután mindenféle vicces csavar következik, ahol a végkifejlet nyilván megjósolható, de ettől még a poénok jók. A kicsi ogrékra a történet miatt itt sem lett volna szükség, viszont nem is viccesek. Ezzel együtt a Shrek sokkal jobban sikerült az új ötletek miatt, szinte mindegyik szereplőről megtudunk valami újat, humorosat, és az új szereplők is érdekesek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük