Adóbevallás II. rész

Aztán feltűnt, hogy a 2005-ös nyomtatványt sikerült kitölteni, mert ezzel az ócska, mindenféle megszokottól eltérően működő szoftverrel a tavalyi (0553-as) adatlapot sikerült kitölteni. Pedig az aktuális verzió volt, pár hete töltöttem le, hogy fordulhat elő, hogy a 2006-os nyomtatvány nincs benne? Vagy hogy az idei verzió nem írja felül a tavalyi, uninstallált, ezek szerint mégis a gépen bujkáló nyomtatványokat?

De sebaj, van hozzá Update, amivel az idei nyomtatványt is le lehet tölteni. Amatőr lévén tíz perc alatt jöttem rá, hogyan lehet kijelölni a 0653-as nyomtatványt letöltésre, mert a jelölőnégyzet eszközig az APEH programozói még nem jutottak el, aztán fél óráig vártam, hogy töltse le, de nem történt semmi, még egy progress bar (~előrehaladási csík?) sem jelezte, hogy hol tart.

Úgyhogy másnap a munkahelyemen, munkaidőn kívül, szélessávú nettel nekiálltam újra. Program letölt, telepít – ebben meg csak a 0653-as van benne, a 0553-ast letölteni sem lehet, nehogy a tavalyit vagy az otthon kitöltött nyomtatványt meg tudjam nézni. Mindegy, beírogattam újra az adataimat, összeadtam a számokat, kész.

Tegnapelőtt még gondolkoztam, hogy a kormányzati portálon keresztül majd elektronikusan adom fel az adóbevallásomat, igaz, valami külön APEH-regisztráció is kell hozzá, de mára elveszett a bizalmam az elektronikus megoldásaik iránt, ahogy azt sem értem, az 1%-os felajánlást hogyan tudom borítékba tenni egy portálon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük