Benyaló énekesnők és énekesek

Baby Gabi: Duett album, borítóHogyan lehet manapság popsztárként érvényesülni? Itt van például Baby Gabi, aki öt, másokkal közösen énekelt sláger után duettalbumot adott ki a fantáziadús “Duett album” címmel. Ezen mások mellett Abaházi Csabával, a Danubius rádió műsorvezetőjével is együtt énekel, élek a gyanúval, hogy csak azért, hogy az egyetlen, mai magyar popzenét is játszó, országos rádióban aztán többet szerepelhessen. Baby Gabi mentségére szól, hogy Abaházi régen énekes volt, kár, hogy a dal még egy viszonylag tárgyilagos kritika szerint is kirívóan rosszul sikerült.

Lola: Élj a mának, borítóA másik Lola, akinek meglepően jó az új lemeze, az egyik kedvencem mostanában. Lola ráadásul a legjobban menedzselt magyar popsztár, fene tudja, mi szüksége van erre, de a Párizs, London, Woodstock vár című dalban Steiner Kristófnak, a VIVA tévé műsorvezetőjének valami rettenetesen benyal, érdemes rászánni egy percet a dalszöveg elolvasására:

Tudok egy srácot, szánjunk rá egy percet,
Egyszerre sztár és indiai herceg.
Naponta nézem, ő a lelki társam,
Igazi jófej így premier plánban. (Forrás: www.zeneszoveg.hu)

A fentiekben az ötlet annyiban új, hogy nem az énekesnő, hanem a produkciója fekszik le az előrejutás érdekében, ami azért ellenszenvesebb, mert a közönség is kénytelen szembesülni vele. A módszert persze nem csak énekesnők alkalmazzák, Dred második klipjében például a fazon a VIVA műsorvezetőit fotózta – ez volt a klip, és az elképzelés nem is volt sikertelen, pár hónapja elég gyakran beleakadtam kapcsolgatás közben a Viván. A klip alább megtekinthető, a Lola által fényezett Kristóf a kutyás, ha valaki nem ismerné.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KIMvLMLHi4Y]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.