Mit jelent ez az idegen szó?

Gergő mutatott egy játékot, állítólag szegedi egyetemisták találták ki. Szükséges hozzá egy Idegen Szavak Szótára, amiből az egyik játékos kiválaszt és felolvas egy szót, a többi játékos pedig megpróbálja kitalálni, hogy mit jelent, és leírja egy papírra a saját definícióját.

A felolvasó játékos is leírja a jó megoldást, majd a cetliket összekeveri, megszámozza és mindet felolvassa. Végül mindenki tippel, hogy szerinte melyik volt a helyes. Pontot kap, aki eltalálja, hogy melyik megoldás volt a jó (ami a szótárból származott), illetve akinek a megoldását valaki jónak hitte (annyi pont, ahány tipp érkezett rá).

Tulajdonképpen annál, ha valaki tudja, mit jelent a szó, többet ér helyesnek tűnő megoldást írni, tehát a megoldás hihetősége többet számít, mint a helyessége. Azért érdemes kipróbálni a játékot, mert nagyon vicces megoldások születnek, a mándli például távolról sem sós sütemény, hanem népies férfikabát, ahogy a gau sem évelő afrikai fafajta, sem afrikai népcsoport, hanem egy kötél az egy családba tartozó indiánok sátrai között… Minden körben más választ kitalálandó szót, és ha mindenki sorra került, összesíteni kell a pontokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük