Peugeot 207 próbaút

– Sokan csak játékból, szórakozásból jelentkeznek a próbaútra, eszük ágában sincs vásárolni.
– Micsoda emberek vannak!

Peugeot 207Azt gondolom, mi viszonylag hiteles érdeklődőnek látszottunk, de nem tudom, miért csodálkoznak, ha a Lurdy-házban a mozi előtt külön hostess kislány erőlteti ránk a próbaút lehetőségét. Mi meg jelentkeztünk, és a megbeszélt időpontban megjelentünk a Peugeot kereskedésben a Lurdy-házzal szemben, majd egy szerelő sráccal az anyósülésen elvittünk egy körre egy új 207-est kipróbálni.

Az Opel Kadettünkhöz képest persze kurva jó, halk, gyors, kényelmes, de Gergő 206-osához képest jóval kisebb az eltérés. Érezni, hogy új, tágasabb is, de az 1,6-os turbódízel motor alacsony fordulaton nem húz eléggé, igaz, cserébe keveset fogyaszt. A műszerek nagyon modernek és kézre állnak, az mp3-lejátszásra viszont elfelejtettem rákérdezni. Érzésre sajnos kisautós, bármilyen jól néz ki egyébként, zötyög alattunk a rossz utakon, én jobban szeretem, ha hajóként himbálózik, régen pár hétig volt egy Opel Vectránk, abból ismerem az érzést. Nagyobb autót kellett volna kipróbálni.

Van lehetőség egyébként mindenféle autót próbaútra vinni, rákérdeztem, előzetes bejelentkezés után akár a 407-es Coupe-t is. Nem lenne rossz, még ha csak arra a húsz percre is, az egyetlen probléma, hogy aláíratják, hogy egy esetleges saját hibás balesetnél nekem kell kifizetnem a kárt. Ez még anyósomék Suzuki Swiftje esetében is kellemetlen lenne, nemhogy egy 12 milliós sportkocsinál (a 207-essel szerencsére semmi baj nem történt).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük