Takács Péter: Vakoda

Takács Péter: Vakoda, borítóTakács Peti közvetlen munkatársam, együtt szerkesztjük a Szövi honlapját, májusig a Vakok Világát stb. Sok szabadidős programot is csináltunk már, voltunk az Aquarenában, biciklizni, átúsztuk az öbölt, színházban voltunk, és még egy csomó helyen, ami most nem jut eszembe. A Vakodát is olvastam már korábban, bár a szerkesztés hiánya miatt itt-ott nehéz volt követni.

Így, szerkesztve kifejezetten jó, Ottlik Géza Iskola a határon című regényéhez hasonlít, csak itt nem katonának nevelik a gyerekeket, hanem nem látnak, de itt is van katonás rend, szívatás, verekedés. A helyzetükben nem az az igazán érdekes, hogy vakok, bár erről is vannak érdekes tanulságok, hanem az, hogy hatéves gyerekeket nevelőotthonba zárnak.

Takács Peti a könyvet az újságíró diplomája megszerzése után írta az általános iskolás éveiről, profin, élvezetes stílusban. Ennél elfogulatlanabb nem tudok, nem is akarok lenni, remélem, hogy sikeres lesz, az érdeklődők kedvezményesen megvásárolhatják például a Bookline-on.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük