Kajak-kenu VB közvetítése

Kajak-kenu világbajnokságot közvetítenek az MTV1-en. Kucserát utáltuk a BSE-ben, de azért örülök, hogy világbajnok lett. A többiek is így vagy úgy megállták a helyüket, a közvetítés viszont elképesztően alacsony szintű. Egyrészt a riporter kizárólag lexikális adatok közlésére szorítkozik, a hangját sem emeli meg, miközben Janics és Kovács több mint egy hajóval veri el a mezőnyt. Az sem hangzik el, hogy az olimpián még Janics ült elől – miért cseréltek helyet azóta? A női kajak négyes győzelmét csak besorolja a másik kettő közé, kész. Bár lexikális adat, mégsem tudja, hogy Kucseráék győzelme is történelmi, mert a magyarok emberemlékezet óta soha semmit nem nyertek K2 ezer méteren.

A riporter a Budai-testvéreket kétszer is megemlíti, egyszer érném meg, hogy egy riporter a magyarságukra való célozgatásnál többet tudjon róluk. (Tessék: a Honvédban kenuztak, amíg az apjuk Kanadába nem költözött. Ott is folytatták a kenuzást, sőt, egy év alatt legalább húsz centit nőttek, és felnőttkoruk óta folyamatosan döntősök a világbajnokságokon. Ennél többet talán az olimpiai- és világbajnok Pulai Imre, vagy a régebben riporterkedő Ábrahám Attila tudna mesélni róluk, mindkettő honvédos volt, igaz, Ábrahám kajakos.)

A kajak négyesünk kétszeres olimpiai bajnok, itt döntőbe sem jut, a riporternek erről annyi jut eszébe, hogy nem akar állást foglalni. A fentiek után talán jobb is, de kérhetne állásfoglalást mondjuk egy szakembertől, a szövetségi kapitány például kifejezetten ezért van ott.

Végül ismert, hogy a kajak-kenu kissé nehezen követhető tévében, mert ha a kamera nem pont oldalról mutatja a mezőnyt, nehéz felmérni a helyzetet. Csakhogy ott vannak a pályát kijelölő bólyák is, azok pont keresztben vannak, és a szép sima víznek köszönhetően a tévében is jól lehet látni őket, azokhoz viszonyítva én kitűnően követni tudom a verseny állását. Ehhez képest a riporter… Andreas Dittmer, a világ jelenlegi legjobb kenusa például kétszáz méterrel a cél előtt látványos, tanítani való hajrába kezdett, a barátunk viszont csak a célban vette észre, hogy nyert…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük