Kiosztották a használt számítógépeket (Vakok Világa)

Száz látássérült magánszemély nyert használt számítógépet az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány decemberben lezárult pályázatán.

A számítógépek a fal mellett összerendezveLapzárta után történt, ezért a VV előző számában nem tudtunk beszámolni róla, de még karácsony előtt lezajlott az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány használt számítógép-pályázatának lezárása. Az eredetileg meghirdetett 50 használt számítógépre végül összesen 225 pályázat érkezett be, ezért – amint arról Szuhaj Mihály korábban beszámolt – az alapítvány további ötven használt számítógépet vásárolt, azaz összesen 100 darab PC került kiosztásra.

A számítógépek közül 9 darab Pentium I-es, a többi Pentium II-es kategóriába tartozott, illetve tíz notebook is volt közöttük. A felajánlott vagy megvásárolt eszközöket az Alapítvány munkatársai előzetesen átvizsgálták, és a hibás alkatrészeket kicserélték. A nyertesek az alapgép mellé monitort, billentyűzetet és egeret is kaptak. A gépek operációs rendszert nem tartalmaztak, viszont minden nyertes kapott egy CD-t, amely a Jaws for Windows képernyőolvasó program decemberben kiadott, legújabb, 5.10-es változatának magyar nyelvű bemutató verzióját tartalmazta, hogy ezzel is elősegítsék a számítógépek későbbi vakos használatát.

Szuhaj Mihály és Molnár Ákos az átadásonA nyertesek harmada egy kijelölt szaküzletben, a többiek pedig a szövetség székházában vehették át a nyereményüket. Utóbbiak számára a számítógépek kiosztása december 22-én zajlott le, itt összesen 66 számítógépet vehettek át a nyertesek. A nyeremények átadása reggel kilenctől nagyjából délután egy óráig folyamatosan zajlott.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány kuratóriuma és munkatársai sok sikert kívánnak a számítógépek használatához, egyben köszönik a felajánlást a Volánbusz Rt-nek, a DSS Consulting Kft-nek és gépeket felajánló magánszemélyeknek.

Szatmári Péter
Vakok Világa, 2005. február

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük