A Hadkiegészítő Parancsnokságon

Elbuszoztam a Pasaréti úti Hadkiegészítő Parancsnokságra, hogy leadjam az igazolást arról, hogy polgári szolgálatos kérvényt nyújtottam be. A Moszkva téren majdnem sikerült fellökni egy ellenőrt, aztán fél óráig kerestem az ötös buszt, végül 22-essel mentem, szóval béna egy út volt. A lakónegyed mellett kőfallal elkerítve van egy istálló, messzire érezni lehetett a szagát, mindezt az elegáns második kerület közepén – a lakókat nem zavarja a lócitromszag?

A Hadkiegészítő Parancsnokság Ügyfélszolgálatát olyan ügyesen helyezték el, hogy az épület rendes bejárata helyett egy hátsó bejáraton lehet bejutni úgy, hogy a Pasaréti útról egy kétszáz méteres, folyosónyi utacska vezet be az istállók és az International Business School óvódája között. Az épületet ily módon hátulról vettem be, így jutottam az ügyfélszolgálatra, ahol kb. tíz ablak volt egymás mellett, mint egy postán, össz-vissz egy darab ügyfélszolgálatos nénivel.

A bürökrácia szépségei: az ügyfélszolgálaton csak sorszámot kaptunk, amivel mindenkit felküldtek egy felsőbb szobába, csak előbb meg kellett várni, míg a fenti ügyintéző megebédel. Odafent végül nem az ügyintéző, hanem a titkárnője elvette a papírt és a behívót, közölte, hogy nem kell bevonulnom, de ha a kérvényt nem fogadják el, és behívnak, akkor már nem tudok kibújni – ari, hogy így beijeszt, de sebaj, sose lássalak többet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük