Unalmas Forma-1

A Forma-1-et nevezhetik idén izgalmasnak, szerintem maguk a versenyek pont olyan unalmasak, mint évek óta mindig. Egy-egy pilótának sokkal többet ér a biztos célba érkezés és pontszerzés mondjuk a harmadik helyen, mint hogy komoly kockázat árán küzdjön a második helyért. Kudarckerülés – ez a szó illik a mentalitásukra, ami a versenyzők és csapatok helyében érthető is, csak éppen a versenyek baromi unalmasak, ha a versenyzők nem küzdenek egymással. Idén az izgalmasnak nevezett új rendszerrel csak annyit értek el, hogy nem mindig ugyanazok mennek elől, hanem változik a sorrend, de ettől a maga a versenyzés nem lett izgalmasabb.

David Coulthard és Michael Schumacher kezet fognakEzt a csapatokon belüli sorrend is alátámasztja. A Ferrarinál kifejezetten tiltják a versengést, Barrichello mint a hülyegyerek, úgy engedi el mindig Schumachert. Coulthard szerintem a Forma-1 legnagyobb lúzere, aki mindig csak a jó autóknak köszönhette, hogy élvonalbeli versenyzőnek tartották, valójában azonban soha, egyetlen csapattársát nem tudta megszorítani sem. Idén éppen Raikonnen alázza meg, úgyhogy nem értem, a McLaren miért nem rúgta ki már régen.

Az egyetlen szimpatikus mentalitást felmutató csapat a Williams, és ezt kicsit fájó szívvel írom, mert hagyományosan utáltam eddig a Williamset, a jó autóikat rendszerint szürke, átlagos tudású versenyzők vezették. Viszont náluk hagyományosan nincs csapatsorrend, és hála istennek idén egymás ellen is komolyan küzdeniük kell. A tegnapi futamon a rajtnál kialakult sorrenden csak a kiesések változtattak, Montoya és Villeneuve voltak, akik egyáltalán előzést hajtottak végre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük