Peet Goodman: Újra meg újra (Tétékás Nyúz)

Peet Goodman: Újra meg újra borítóA reinkarnáció lehetőségének kérdése egyidős az emberi hit születésével. Minden vallási hitben jelen van, sok esetben azok alapját képezi, keleten pedig teljesen meghatározza az emberek gondolkodását. Julius Caesar, Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Ernest Hemingway, Mozart, Platon, Shakespeare, Tolsztoj, Voltaire mind hittek a halál utáni életben.

Ez a hit az alapja Peet Goodman regényének. Azt a lehetőséget ismerteti meg velünk, ahogy a jó és gonosz lelkek közötti, generációkon, évszázadokon át tartó harc a kisemberek életében is megjelenik, és veszedelmes összecsapások középpontjába állítja őket.

Az izgalmas, fantasy-elemekkel átszőtt regény valódi helyszínen: Budapesten játszódik. A Ponyvaregényhez hasonló, de annál bonyolultabb a regényben az idősíkok elhelyezése a könyvnek nagyjából a közepén válik csak érthetővé, hogy ki milyen szerepet kapott a történetben. A pozitív főhősök Barbara és Fanni, az ebben az újjászületésben egymást nem ismerő ikerpár, valamint a velük korábbi életeikben is kapcsolatban levő Richárd. Richárd és Fanni házastársak, ellenségük pedig az ifj. Paulovics Sándor testét birtokba vevő, majd Fannit kegyetlenül meggyilkoló Marchocias, az alvilág hadvezére.

Az ikerpár tagjai Fanni halála után kapcsolatban maradnak, Fanni időnként átveszi Barbara teste felett az irányítást. Richárd felesége halála után sikertelen öngyilkossági kísérletbe menekül, és a klinikai halál állapotában a túlvilág mezsgyéit járva újra találkozik Fannival. A földi életbe visszatérve Richárd Dr. Weiszmann (Doki) pszichológus rendelőjében találkozik az ájulásai miatt szintén orvoshoz forduló Barbarával.

Barbara és Richárd csak korábbi életeik, és ottani kapcsolataik felderítésével győzhetik le Marchociast. Ebben a reinkarnációval tudományos igényességgel foglalkozó Doki a segítségükre siet. Irányítása mellett fedezik fel összetartozásuk valódi dimenzióit.

A regényben a szeretet jelképei, az alvilág figuráinak méltó ellenfelei az ikerpárok. A végső harcban egy további ikerpár siet Barbara és Fanni segítségére, és a jók erőik egyesítésével harcolnak Marchocias ellen.

Peet Goodman a mindössze 28 éves Gulyás István írói álneve. Első, Újra meg újra c. bemutatkozó regényét az MP Contact Kft. ART’Z kiadója jelentette meg 2000-ben. Peet már írja második, Éltető erő c. regényét, mely a jövő év első felében kerül a boltokba.

Szatmári Péter
Nyúz, 2000. december 13.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük